Οι Πέτρος Μάνταλος και Σέρχιο Αραούχο μίλησαν για τα κοινά που τους συνδέουν και τη «δυνατή» φιλία τους, παρότι ο πρώτος δεν μιλάει ισπανικά και ο δεύτερος ελληνικά ή αγγλικά.

Στη NOVA και την εκπομπή Monday FC μίλησαν απόψε (15/5) οι Σέρχιο Αραούχο και Πέτρος Μάνταλος, μία ημέρα μετά την κατάκτηση του τίτλου από την ΑΕΚ. Ο Αργεντινός φορ αναφέρθηκε στη φετινή πορεία της Ενωσης, ενώ ο Ελληνας μεσοεπιθετικός συγκλόνισε όταν και αποκάλυψε πως σκέφθηκε πέρσι να σταματήσει την μπάλα, ενώ παράλληλα σχολίασε χαριτολογώντας το πώς σήκωσαν μαζί από τα άκρα την κούπα, ενώ στάθηκε και στην πίστη των «κιτρινόμαυρων» σε όλη τη σεζόν. Η κουβέντα τους δεν μπορούσε να μην κυλήσει και γύρω από τη φιλία τους, παρότι ο μεν πρώτος δεν μιλάει αγγλικά και ο δεύτερος ισπανικά αλλά το πρόβλημα της επικοινωνίας δεν την επηρεάζει. Αφορμή για αυτό στάθηκε ο πανηγυρισμός τους στην Τούμπα. «Κανονικά είναι το ένα χέρι μόνο» είπε ο Μάνταλος.

Και συνέχισε. «Είχε φύγει ο Σέρχιο και είτε κάναμε προετοιμασία, είτε παίζαμε. Μιλούσαμε και μου έλεγε ότι θέλει να έρθει πίσω. Ηταν εκείνη τη χρονιά που ήρθε αργά και εμείς παίζαμε. Δεν είχα βγει προς τα έξω, αλλά μου έλεγε μάλλον έρχομαι. Παίζαμε στο ΟΑΚΑ και έκανα τον πανηγυρισμό. Το ένα χέρι στο μάτι. Μου είχε πει ότι θα έρθει και του απάντησα πως αν βάλω γκολ θα κάνω τον πανηγυρισμό». Τότε ο Αραούχο παρενέβη και τόνισε. «Ο πανηγυρισμός μας».

Εκείνη τη στιγμή ο Ντέμης Νικολαΐδης ρώτησε πώς «χτίστηκε» αυτή η «δυνατή» φιλία. «Δεν ξέρω ακριβώς. Από την πρώτη στιγμή υπήρχε μια ωραία χημεία. Πάντα αυτό που λέω είναι πως δεν ξέρω πως με καταλαβαίνει γιατί δεν μιλάω αγγλικά ή ελληνικά», σχολίασε ο Αραούχο.

Ο Μάνταλος από την πλευρά του είπε πως «μιλάει ελληνικά αλλά ντρέπεται. Μπορεί να συνεννοηθεί. Είναι ερώτηση πολλών ανθρώπων πως συνεννοούμαστε. Αν για παράδειγμα θέλω να του πω ‘βλέπεις εκείνο το καρεκλάκι’ θα καταλάβει. Θα με δει που θα κοιτάξω. Θα τα βρούμε δηλαδή και χωρίς λόγια. Γι αυτό λέω ότι ταιριάζουμε. Ο τρόπος που σκεφτόμαστε, ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε. Είναι κάτι εκτός ποδοσφαίρου. Ταιριάζουν οι χαρακτήρες μας, τα θέλω μας, τι μας αρέσει να κάνουμε».

Αμέσως ο Αραούχο πήρε… πάσα και συμπλήρωσε. «Για εμένα είναι ο αδελφός μου και τον αγαπώ πολύ».gazzeta.gr