Στο Community Shield θα πάρουμε την πρώτη «γεύση» από την νέα Άρσεναλ σε επίσημο ματς. Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ομάδες που περιμένουμε να δούμε στην Premier League της ερχόμενης σεζόν.

Οι οπαδοί των Κανονιέρηδων έχουν βάσιμους λόγους για να ελπίζουν πως η ομάδα τους θα κάνει ωραία πράγματα στο γήπεδο τη νέα σεζόν. Στο μεγαλύτερο μέρος του περσινού πρωταθλήματος οι Λονδρέζοι ήταν στην κορυφή και μάλιστα έπαιζαν καλό ποδόσφαιρο. Στο τέλος η Άρσεναλ «λύγισε» και έχασε τον τίτλο από την αχτύπητη Σίτι, όμως άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Εκτός από το «Arteta ball», που έχουν αγαπήσει πλέον οι φίλοι των Gunners, οι Λονδρέζοι θα έχουν και ενισχυμένο ρόστερ. Κράτησαν όλη την ομάδα που έκανε την περσινή εξαιρετική πορεία με μόνη εξαίρεση τον Γκρανίτ Τσάκα, οποίος αποχώρησε και στη θέση του ήρθε ο Ντέκλαν Ράις. Η λέξη αναβάθμιση είναι λίγη…

Εκτός από το «μπαμ» με τον πιο ακριβό Άγγλο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών η Άρσεναλ έκανε ακόμα δυο δυνατές μεταγραφές. Ο λόγος για τον Κάι Χάβερτς και τον Γιούριεν Τίμπερ. Τι κοινό έχουν και οι τρεις; Ήταν όλοι οι πρώτες επιλογές στη λίστα του Ισπανού κόουτς. Οι επιθυμίες του εκπληρώθηκαν και τώρα υπάρχει η ανυπομονησία για την ομάδα που θα παρουσιάσει στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

«Το FA Community Shield είναι ένα τρόπαιο και όταν υπάρχει ένα τρόπαιο στο τραπέζι, θέλεις να κερδίσεις. Αυτή θα είναι η προσέγγισή μας απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, όπως είναι η Μάντσεστερ Σίτι. Φυσικά, ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Έχουμε πλήρη σεβασμό για τη Σίτι και τα επιτεύγματά της την περασμένη σεζόν.

Για μένα, έχουν ανεβάσει το επίπεδο, μαζί με τη Λίβερπουλ, τα τελευταία έξι χρόνια σε ένα σημείο που δεν έχει γνωρίσει ποτέ το πρωτάθλημα. Και το έχουν κάνει σε ένα πλαίσιο όπου το συνολικό επίπεδο του πρωταθλήματος είναι πολύ υψηλότερο από τα τελευταία 20 χρόνια, αυτό είναι σίγουρο. Γνωρίζουμε λοιπόν ότι για να κερδίσουμε την Premier League, ξέρουμε ότι πιθανότατα θα χρειαστούμε περίπου 96 βαθμούς ή 100 βαθμούς», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Μικέλ Αρτέτα, ο οποίος δεν θα έχει στη διάθεση του τον ανέτοιμο Γκαμπριέλ Ζεσούς.



gazzeta.gr