Ο δύο φορές πρωταθλητής του Wimbledon (2013, 2016), Άντι Μάρεϊ δήλωσε ότι ελπίζει ότι το φετινό τουρνουά του SW19 δεν θα είναι το τελευταίο στην καριέρα του και νιώθει ότι μπορεί να συνεχίζει να παίζει σε κορυφαίο επίπεδο για τουλάχιστον 2 χρόνια ακόμη.

Ο 36χρονος Βρετανός και πρώην Νο1 του κόσμου ετοιμάζεται για την 15η εμφάνιση στο Wimbledon εκεί όπου έχει κερδίσει τους δύο από τους συνολικά τρεις τίτλους του σε Grand Slam. 

Το 2019 ο Μάρεϊ λίγο έλειψε να πει “αντίο” στο τένις λόγω τραυματισμού στο ισχίο, αλλά μπόρεσε να συνεχίσει να αγωνίζεται και να παίζει μετά από την επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση, με τον ίδιο να τονίζει ότι αυτό δεν αναμένεται να είναι το τελευταίο του Wimbledon.

“Ελπίζω πως όχι δεν θα είναι.”, είπε στο Sky Sports. “Σίγουρα αν επρόκειτο να είχα άλλον έναν μεγάλο τραυματισμό ή αν συνέβαινε κάτι στο ισχίο μου δεν θα μπορούσα να επιστρέψω ξανά μετά από μια ακόμη μεγάλη και σοβαρή επέμβαση. Οπότε αφού για την ώρα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο θέλω να συνεχίσω να παίζω.”

“Γνωρίζω ότι αυτό δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα, αλλά έχω μέσα στο μυαλό μου πότε θα ήθελα να ολοκληρώσω την καριέρα μου, αλλά σίγουρα δεν θα είναι στο φετινό Wimbledon.”

“Δεν ξέρω σε ποιο ακριβώς τουρνουά θα είναι ή που θα είναι. Απλά για την ώρα θέλω να συνεχίζω να παίζω. Δεν θέλω να βάλω τον εαυτό μου στη θέση που ήταν πριν κάνω την επέμβαση. Θέλω να τελειώσω την καριέρα μου με τους δικούς μου όρους.”

“Θέλω να τελειώσω στο γήπεδο, όπου νιώθω ότι μπορώ ακόμα να δικαιώσω τον εαυτό μου και να παίζω σε υψηλό επίπεδο. Σίγουρα νιώθω ότι αυτό μπορώ να το κάνω για μερικά χρόνια ακόμα.”

Με τον Ρότζερ Φέντερερ να αποσύρεται στο Laver Cup του 2022 και με τις επίμονες ερωτήσεις για το μέλλον του Ράφα Ναδάλ ο Μάρεϊ δείχνει αρκετά φιλοσοφημένος σχετικά με την πιθανότητα να πει αντίο όταν έρθει η ώρα.

“Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπο να τελειώσεις την καριέρα σου. Πολλοί θα έλεγαν ότι ο καλύτερος τρόπο για τον Φέντερερ θα ήταν το Wimbledon, αλλά σκέφτηκα ότι έτσι όπως τελείωσε στο διπλό μαζί με τον Ράφα, ήταν εξαιρετικός τρόπος.”

“Ο τρόπος που θέλει να το κάνει ο Ράφα εξαρτάται από αυτόν. Η Σερίνα τελείωσε στο US Open μετά από μια υπέροχη πορεία. Δεν υπάρχει ποτέ ένας τρόπος για να το κάνεις. Ο πιο σωστός είναι αυτός που αισθάνεται ο κάθε αθλητής.”

“Έχω μιλήσει με πολλούς πρώην παίκτες. Έχουμε μιλήσει για το τέλος της καριέρας τους και πώς ήξεραν ότι ήρθε η ώρα. Λίγο πολύ όλοι μου είπαν “παίξε όσο μπορείς. Τίποτα δεν μπορεί να το αντικαταστήσει αυτό.” Δεν θέλω να φύγω σύντομα, αλλά έχω επίσης επίγνωση, μετά από όλα όσα πέρασα, ότι δεν θέλω να τελειώσω την καριέρα μου με έναν τραυματισμό.”




tennis24.gr