Ο επικεφαλής της Alpine, Bruno Famin, επευφήμησε τον Mick Schumacher που αυτή τη στιγμή τρέχει στο WEC, αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο και για μια συνεργασία στη F1 από το 2025!

Η αγορά των οδηγών της F1 κινείται ταχύτατα τον τελευταίο καιρό και δη από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η επικείμενη συνεργασία Hamilton-Ferrari από το 2025!

Μάλιστα, η συμφωνία του Nico Hulkenberg με την Sauber αλλά και το γεγονός πως η Haas δείχνει ελκυστική φέτος (με 4 βαθμολογήσεις στους πρώτους 7 αγώνες) έχουν ανοίξει κατά πολύ τα πιθανά σενάρια για μετακινήσεις οδηγών.

Η αμερικάνικη ομάδα έχασε για του χρόνου τον Γερμανό που μέχρι στιγμής είναι και ο καλύτερος οδηγός της στο grid. Ο Kevin Magnussen έχει συνεισφέρει με μόλις ένα βαθμό φέτος, το συμβόλαιό του εκπνέει στα τέλη της σεζόν και δεν έχει ανανεωθεί ακόμα, ενώ οι εμφανίσεις του ακόμα δεν πείθουν (πέρα από τους 10 βαθμούς ποινής που έχει συγκεντρώσει και ρισκάρει με αποκλεισμό από αγώνα).

Έτσι, η Haas κοιτάει και προς τις άλλες ομάδες για λύσεις, με τον Esteban Ocon της Alpine να δείχνει πως είναι το πρώτο όνομα στη λίστα της. Την ίδια στιγμή και ο έτερος οδηγός της γαλλικής ομάδας, Pierre Gasly, προσεγγίζεται από αρκετές ομάδες.

Αυτό σημαίνει πως στο Enstone δεν νιώθουν καθόλου ασφαλείς στο οδηγικό κομμάτι ενόψει 2025, με το ξεκίνημά τους στη σεζόν να μην προδιαθέτει αυτή τη στιγμή κάποιον οδηγό να επενδύσει στο συγκεκριμένο project.

Μια επιλογή για το άμεσο μέλλον, όμως, δείχνει πως είναι αυτή του Mick Schumacher. Ο Γερμανός τρέχει φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής στην τάξη των Hypercar, με την Alpine, κάτι που τον έχει βάλει και στο ραντάρ της ομάδας στη F1.

Αν και ακόμα δεν έχει καταφέρει να τερματίσει σε κάποιον απ’ τους αγώνες του WEC εντός δεκάδας (έχει teammates τους Nicolas Lapierre και Matthieu Vaxiviere), η επίδοση του Γερμανού εκεί έχει θαμπώσει τον Bruno Famin, με τον Γάλλο να δηλώνει “πραγματικά εντυπωσιασμένος” με την εμπειρία και αντίληψη του οδηγού.

“Ο Mick κάνει απίστευτη δουλειά στο Πρωτάθλημα Αντοχής”, σχολίασε ο Famin. “Αυτό που μας εντυπωσιάζει ιδιαίτερα είναι η νοοτροπία του. Φυσικά και είναι γρήγορος, αλλά αυτό θεωρώ πως όλοι το γνωρίζουν. Στο Αντοχής δεν είναι πάντα χρήσιμο το να κάνεις έναν πολύ γρήγορο γύρο επειδή έχεις το BoP. Άρα, θα πρέπει να είσαι προσεκτικός με τις επιδόσεις σου”.

“Αλλά το θέμα εδώ δεν είναι να αξιολογήσουμε τον πραγματικό ρυθμό του οδηγού. Εκεί που ο Mick ήταν απίστευτος ήταν στην προσαρμογή στη νοοτροπία των αγώνων αντοχής”.

“Συνηθίζαμε να λέμε πως οι οδηγοί μονοθεσίων είναι αρκετά εγωιστές. Ο Mick, από το πρώτο λεπτό, ήταν πολύ ανοιχτός, πολύ συνεργάσιμος, πραγματικά βοηθητικός για τους ομόσταβλούς του, έτοιμος να μάθει τα πάντα για τους αγώνες αντοχής. Έχει τέλεια νοοτροπία, πραγματικά ομαδικό πνεύμα”.

Ο Famin επιβεβαίωσε πως ο Schumacher είναι μια από τις “πολλές” περιπτώσεις που εξετάζει η ομάδα για το 2025 στη F1, προσθέτοντας ότι αρκετοί οδηγοί έχουν επικοινωνήσει με την Alpine για το μέλλον τους. Ένας απ’ αυτούς εκτιμάται πως είναι και ο έμπειρος Valtteri Bottas.

Ο Γάλλος, τέλος, ξεκαθάρισε πως δεν αποτελεί προτεραιότητα για την ομάδα του το να τρέχει ένας Γάλλος οδηγός σε αυτή, όντας ανοιχτή προς όλες τις επιλογές ανεξαρτήτως εμπειρίας και εθνικότητας. Επίσης, δεν υπάρχει βιασύνη στο να ληφθούν αποφάσεις για το οδηγικό δίδυμο της επόμενης χρονιάς.


f1fan.gr