Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στην αποστολή της ΑΕΚ στο Ζάγκρεμπ, η οποία έγινε ακόμη πιο δύσκολη και εξηγεί γιατί ο Πελάδο συνιστά το πιο σημαντικό ατού της ομάδας και έχει υστερόγραφο…

Η ΑΕΚ βρίσκεται ήδη στην Κροατία και το Ζάγκρεμπ έχοντας, ούτως ή άλλως και πριν γίνουν όσα τραγικά συνέβησαν πριν ακριβώς μια εβδομάδα, δύσκολη αποστολή απέναντι στην Ντινάμο που αποτελεί μια πολύ δυνατή αντίπαλο! Σημείωνα το προηγούμενο διάστημα και από τα νέα της κλήρωσης πως το εμπόδιο των πρωταθλητών Κροατίας θα ξεπεραστεί από τον Δικέφαλο αν επιτευχθεί υπέρβαση. Όπως είχε γίνει το 2018 με την Σέλτικ και έπειτα άνοιξε ο δρόμος για τη συμμετοχή στον κόσμο των αστεριών. Έναν κόσμο που ολοένα και χάνει τη λάμψη του φυσικά από τις τραγικές διαχειρίσεις της UEFA σε ζητήματα που είναι πάνω από το ίδιο το παιχνίδι, την απώλεια ανθρώπινης ζωής…

Έγραψα στο προηγούμενο blog μου εδώ στο Gazzetta πως δεν θα αφήσουμε τον φόβο να κυριαρχήσει και θα επιβληθεί η αγάπη κάτι που θα αποδειχθεί στα δύο αυτά ματς. Ειδικότερα για μας από την ρεβάνς της Νέας Φιλαδέλφειας όπου πρέπει ο κόσμος να διαχειριστεί και να δουλέψει τα συναισθήματά του, να επιβάλει στον εαυτό του ο καθένας να επικρατήσει η αγάπη για την ομάδα, προκειμένου να μην τη καταδικάσουμε για κάτι που δεν έχει ευθύνη. Η στάση του club είναι άριστη όλες αυτές τις μέρες, κανείς δεν επιδίωξε να ρίξει λάδι στη φωτιά και να φουντώσει το μισός… Παρά το γεγονός πως και εκ των έσω επιχειρήθηκε να αμαυρωθεί η μνήμη του Μιχάλη.

Εννοείται πως στο Ζάγκρεμπ δεν θα παραστούν σε δείπνα και εκδηλώσεις δημοσίων σχέσεων τα μέλη της αποστολής των νταμπλούχων Ελλάδας! Μια απόλυτα σωστή απόφαση αφού υπάρχει πένθος… Ειλικρινά προσωπικά απορώ με το θράσος να επιδιωχθεί να γίνουν όλα όσα προβλέπονται σε τέτοια ματς πριν τη διεξαγωγή τους, σα να μη συνέβη τίποτα μια εβδομάδα πριν, θα έπρεπε και οι ίδιοι οι Κροάτες να το επιδιώξουν και να συμμετέχουν στο πένθος, άλλο οι οπαδοί και άλλο εντελώς το club, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει όπως έχουμε εμπεδώσει όλο αυτό το διάστημα.

Οι δύο συγκεκριμένες αναμετρήσεις ήταν ούτως ή άλλως υψηλής επικινδυνότητας, κάτι που είχε αναγνωρίσει και η UEFA, γι αυτό άλλωστε είχε ανακοινώσει ότι δεν θα υπάρχουν φιλοξενούμενοι οπαδοί στα δύο αυτά ματς. Τώρα και μετά τη δολοφονία του Μιχάλη από τους Κροάτες νεοναζί, τους Έλληνες οπαδούς αδελφούς τους του Παναθηναϊκού (μικρού μέρους αυτών γιατί δεν είναι σωστό το τσουβάλιασμα) και τις… πλάτες της ΕΛ.ΑΣ τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για την ΑΕΚ και το ποδοσφαιρικό τμήμα. Οφείλει να διαχειριστεί μια συνθήκη πνευματική που δεν γνωρίζει και δεν ήταν υποχρεωμένοι, τεχνικό τικ και ποδοσφαιριστές, να δουλέψουν.

Ο Πελάδο προετοίμασε τους παίκτες του για μάχη δίχως αύριο!

Σε αυτή τη συγκυρία υπάρχει ένα και μόνο (σχετικά) θετικό γεγονός για την Ένωση και αυτό δεν είναι άλλο από τον Ματίας Αλμέιδα. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας βρίσκεται στο Ζάγκρεμπ και έχει προετοιμαστεί κατάλληλα και σε πνευματικό επίπεδο για τον αυριανό αγώνα στο Μάξιμιρ χάρη στον Αργεντινό τεχνικό. Το γράφω προτού καν έχουμε εικόνα γιατί μου προκύπτει από το ρεπορτάζ, από τις επαφές μου με τα μέλη της αποστολής, τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές και όχι μόνο. Δεν γίνεται να μπει και να αγωνιστεί ο Πελάδο, αν και όσο τον έχω μάθει και καταλάβει, θα έδινε τα πάντα για να το κάνει ειδικά σε αυτήν την αναμέτρηση με όσα έχουν προηγηθεί!

Με αρχηγό και ηγέτης της κιτρινόμαυρης αγέλης τον Ματίας Αλμέιδα η ΑΕΚ βρίσκεται στην Κροατία με στόχο να πάρει αποτέλεσμα, να κερδίσει, για την ομάδα, τον εαυτό τους και φυσικά τον Μιχάλη και την οικογένειά του. Πόσο πιο ξεκάθαρα να το πει ο ίδιος λίγο πριν την αναχώρηση του Δικέφαλου νωρίτερα το πρωί στην ομάδα; Επιβεβαίωσε ότι είχα στο μυαλό μου, ότι δηλαδή έχει προετοιμάσει τους κιτρινόμαυρους για μάχη δίχως αύριο, στο χορτάρι εννοώ, για μια κατάσταση που ξεπερνάει τα δεδομένα μιας απλής ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, ειδικά μετά τα όσα συνέβησαν, για παιχνίδι που αφορά πολλούς και πολλά περισσότερα από δύο ομάδες και μια πρόκριση.

Είναι δεδομένο πως το μάτι θα γυαλίζει, η ΑΕΚ πηγαίνει κατάλληλα προετοιμασμένη, αυτό δεν σημαίνει πως αλλάζουν τα δεδομένα τα αγωνιστικά, από πριν η ομοιογένεια της ομάδας και η εικόνα της, είχαν μετατρέψει τα ματς σε ένα ζευγάρι, όπου οι δύο ομάδες είχαν μοιρασμένες τις πιθανότητες πρόκρισης! Είναι εξαιρετικά σημαντικό και θετικό το γεγονός πως η Ένωση ευτύχησε να έχει στο τιμόνι της τον Πελάδο, ειλικρινά δεν πιστεύω πως με διαφορετικό πρόσωπο στη τεχνική της ηγεσία η ΑΕΚ θα είχε έστω τις ίδιες πιθανότητες και την κατάλληλη προετοιμασία για αυτό το ματς σε πνευματικό επίπεδο.

Όσοι είδαμε τις δηλώσεις του Ματίας Αλμέιδα και τα πρόσωπα όλων στην αποστολή της ΑΕΚ καταλάβαμε, πιο σωστά εμπεδώσαμε, ότι είναι όλοι έτοιμοι και με το παραπάνω. Για τέτοια ματς ζει ο ίδιος ο Αργεντινός τεχνικός και η αγέλη του. Στο αγωνιστικό δεν υπάρχουν μεγάλα ερωτήματα πλην της ετοιμότητας του Ντομαγκόι Βίντα, ο οποίος αγωνιστικά προπονείται και είναι έτοιμος, δεν ξέρω σαν Κροάτης και πρώην παίκτης της Ντινάμο Ζάγκρεμπ αν έχει επηρεαστεί και πως από όλο αυτό, εκτιμώ όμως πως θα είναι -εφόσον ξεκινήσει- ο ηγέτης της άμυνας όπως τον έχουμε συνηθίσει στα σπουδαία παιχνίδια της ΑΕΚ… Με δύο χαφ Σιμάνσκι και Γιόνσον θα πάμε κακ αριστερά τον Πινέδα, όπως στην Τουρκία με την Τραμπζονσπόρ!

Υγ: Η αλητεία περί ραντεβού οργανωμένου συνεχίζεται, είναι απίθανο πως δεν σέβονται τη μνήμη ενός παιδιού που δολοφονήθηκε, πρωτοφανές και αυτό συμβαίνει με την ανοχή και στήριξη της απόλυτης υπεύθυνης για τη τραγωδία, της ελληνικής αστυνομίας. Η κυβέρνηση αγνοείται όλες αυτές τις μέρες, ούτε στον Κροάτη ηγέτη δεν απάντησαν που έκανε εκβιασμό και ωμή παρέμβαση στην χώρα μας και στο τρόπο που πρέπει να λειτουργήσει η δικαιοσύνη. Το μόνο με το οποίο ασχολούνται είναι το επικοινωνιακό και ποιοι θα βρίσκονται στο ραντεβού στο Μαξίμου όπου έχει προγραμματισμένη συνάντηση ο Μητσοτάκης με τον Τσέφεριν με αφορμή φυσικά το super cup, αφού ήταν δεδομένο ότι θα είναι στη χώρα μας ο πρόεδρος της UEFA. Η ντροπή σαν λέξη από μόνη της δεν είναι αρκετή για να εκφράσει τα συναισθήματά μας…

gazzeta.gr