Λίγο μετά την επιβλητική νίκη του Γιάνικ Σίνερ επί του Τόμας Μάχατς, στον πρώτο προημιτελικό του Miami Open, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ φρόντισε να ξεπεράσει στα δύο σετ το εμπόδιο του Νίκολας Τζάρι και να σφραγίσει τον σπουδαίο ημιτελικό με τον υπερφορμαρισμένο Ιταλό, στα ημιτελικά της Masters διοργάνωσης.

Ο 28χρονος Ρώσος, Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης και Νο3 του ταμπλό, απέφυγε την περιπέτεια του 3ου σετ κόντρα στον Χιλιανό και με σκορ 6-2, 7-6(7), πήρε το εισιτήριο για τον 4ο ημιτελικό του τη φετινή χρονιά, σε ισάριθμα τουρνουά που έχει πάρει μέρος…

Έτσι, Μεντβέντεφ και Σίνερ θα βρεθούν ξανά αντιμέτωποι μετά τον τελικό του Australian Open 2024, όπου ο Ιταλός πανηγύρισε τον πρώτο του Grand Slam τίτλο κερδίζοντας με απόλυτη ανατροπή τον έμπειρο Ρώσο 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3.

 

“Στο πρώτο σετ έπαιξα σε πολύ καλό επίπεδο. Δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο αλλά ήταν αρκετό για να προηγηθώ. Μετά, ξεκίνησε να παίζει καλύτερα και είχαμε δύσκολα ράλι, δύσκολους πόντους. Σέρβιρε καλύτερα και το παιχνίδι κρίθηκε σε λίγους πόντους στο tie break. Περίμενα ότι θα είχε τη στήριξη πολλών Χιλιανών στις κερκίδες, είχαμε ωραία ατμόσφαιρα” είπε αμέσως μετά ο Μεντβέντεφ.

Ο Ρώσος έκανε μόλις τρία λάθη στο εναρκτήριο σετ της αναμέτρησης και με δύο breaks στο 4ο (3-1) και στο 8ο game (6-2), πήρε με άνεση το προβάδισμα στο σκορ.

Η συνέχεια ήταν πιο αμφίρροπη με τον Τζάρι να ανεβάζει την απόδοσή του και τον Μεντβέντεφ να σώζει το μοναδικό break point του 2ου σετ, στο 5-5 games.

Ο Γιάρι είχε μεγάλη ευκαιρία και στο tie break καθώς βρέθηκε μπροστά με 5-4 και με τις μπάλες στα χέρια του, όμως ο Μεντβέντεφ πέτυχε διπλό mini break και λίγο αργότερα ολοκλήρωσε τη νίκη του.

Μεντβέντεφ και Σίνερ θα αναμετρηθούν για 11η φορά στην καριέρα τους, με τον Ρώσο να προηγείται 6-4 στις νίκες, όμως ο 22χρονος Ιταλός έχει φύγει νικητής από τις τέσσερις τελευταίες τους αναμετρήσεις.

“Παίζει πολύ καλά και έχει πολύ αυτοπεποίθηση αυτή τη στιγμή. Καταφέρνει να βρει τις λύσεις σε κάποια δύσκολα ματς και αυτό είναι που κάνουν οι πρωταθλητές. Είναι μεγάλη πρόκληση για μένα και θα προσπαθήσω να βάλω τα δυνατά μου” είπε ο Μεντβέντεφ ενόψει του σπουδαίου ημιτελικού την Παρασκευή.

 

 

MIAMI OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-6h)

 





tennis24.gr