Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Ολυμπιακού, δηλώνοντας πως οι Πειραιώτες είναι το «σπίτι» του.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ φόρεσε ξανά τη φανέλα του Ολυμπιακού και θα συνθέσει, μαζί με τον Μουσταφά Φαλ ένα απίθανο δίδυμο κοντά στο καλάθι.

Στην πρώτη του συνέντευξη (στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού) ως μέλος των Πειραιωτών ο Σέρβος σέντερ στάθηκε στους λόγους της απόφασής του, στην απουσία των Βασίλη Σπανούλη και Γιώργου Πρίντεζη από τα αποδυτήρια, αλλά και στο Γάλλο συμπαίκτη του.

Όσα είπε ο Μιλουτίνοφ

Πριν τρία χρόνια, στη δήλωση σου μετά τη συμφωνία σου με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχες πει πως δεν είναι το τέλος αυτό για εσένα και τον Ολυμπιακό. Και το απέδειξες. Έτσι είχες φανταστεί την επιστροφή σου;

«Ακριβώς, για εμένα ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι μου. Δεν ήξερα πως θα εξελισσόταν η καριέρα μου στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, δεν ήξερα τι θα συναντούσα εκεί, αλλά ήμουν σίγουρος πως μια μέρα θα γυρνούσα στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Και είμαι ενθουσιασμένος που επέστρεψα. Άλλαξαν πολλά αυτά τα τρία χρόνια, η ομάδα έκανε άλματα προόδου σε όλα τα επίπεδα. Δεν σταμάτησα ποτέ να μιλάω με ανθρώπους της ομάδας και παλιούς μου συμπαίκτες και μάθαινα τα πάντα. Και είμαι φοβερά χαρούμενος που η ομάδα βρίσκεται πλέον σε αυτό το επίπεδο. Ο Ολυμπιακός είναι ο ιδανικός προορισμός για κάθε παίκτη στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή».

Έφυγες από τον Ολυμπιακό τη χρονιά που η ομάδα δεν αγωνιζόταν στην Α1, έχοντας πάρει μια ιστορική απόφαση. Πως το βίωσες εσύ όλο αυτό και τι λάμβανες από τους γύρω σου;

«Σίγουρα ήταν μια ιστορική απόφαση των κυρίων Αγγελόπουλων που ουσιαστικά άλλαξε τα πάντα. Ο κόσμος κατάλαβε από την πρώτη στιγμή πως αυτό έπρεπε να συμβεί για να αλλάξουν κάποια πράγματα και αγκάλιασε την απόφαση αυτή. Και όλοι μαζί, κόσμος, διοίκηση και ομάδα, κατάφεραν να φέρουν τον Ολυμπιακό και πάλι στην κορυφή. Η ομάδα πήρε σε δύο χρόνια, δύο πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα, ένα σούπερ καπ και πήγε και σε δύο Final Four. Τα δύσκολα πέρασαν, έπειτα από μεγάλη μάχη και δύσκολες αποφάσεις και είμαι ιδιαίτερα περήφανος γιατί γνωρίζω καλά πόσο δύσκολα πέρασαν όλοι στην ομάδα τα προηγούμενα χρόνια».

Πλέον, ο Ολυμπιακός θα μπει στη νέα σεζόν ως νταμπλούχος Ελλάδος και φιναλίστ στην EuroLeague. Ποιοι οι στόχοι σου οι προσωπικοί και φυσικά με την ομάδα.

«Θέλω να βοηθήσω όσο περισσότερο γίνεται για να επαναληφθεί η περσινή μαγική σεζόν για την ομάδα. Ο κόουτς Μπαρτζώκας έχει κάνει φανταστική δουλειά. Και θέλω και εγώ να ακολουθήσω το αγωνιστικό του πλάνο και να βοηθήσω την ομάδα όπως μπορώ. Μην ξεχνάμε ποτέ πως ο Ολυμπιακός αυτά τα δύο χρόνια έπρεπε να ξεπεράσει και το γεγονός πως οι δύο μεγαλύτεροι παίκτες στην ιστορία της ομάδας, ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης, αποσύρθηκαν. Και η διοίκηση, ο κόουτς και η ομάδα, έκανε σπουδαία δουλειά και σε αυτό το κομμάτι και η μετάβαση αυτή έγινε όχι απλά ομαλά, αλλά και απολύτως επιτυχημένα».

Όλα σου τα χρόνια στον Ολυμπιακό ήσουν συμπαίκτης με αυτούς τους δύο Θρύλους. Τώρα θα μπεις στα αποδυτήρια και δεν θα είναι εκεί κανείς τους. Έχεις σκεφτεί πως θα είναι;

«Σίγουρα θα είναι περίεργο. Ο Βασίλης και ο Γιώργος είναι δύο πραγματικοί Θρύλοι, μπορώ να τους αποκαλώ φίλους μου και ζήσαμε πάρα πολλά. Έδωσαν τα πάντα στην ομάδα και μας χάρισαν σπουδαίες στιγμές και τίτλους. Αλλά η ζωή προχωρά, ο αθλητισμός έτσι είναι, οι ομάδες πάντα συνεχίζουν και μένει το αποτύπωμα κάποιων παικτών, η εποχή τους όπως λέμε. Και είμαι υπερήφανος και νιώθω ευλογημένος που έζησα την εποχή του Σπανούλη και του Πρίντεζη».

Θες και εσύ να δημιουργήσεις λοιπόν τη δική σου εποχή στον Ολυμπιακό;

«Αυτό θα ήταν το απόλυτο όνειρο για εμένα, αλλά αυτοί οι δύο τύποι είναι μύθοι. Άπιαστοι. Αυτό που εγώ μπορώ να πω και θέλω να κάνω είναι να ακολουθήσω απόλυτα το πλάνο του κόουτς Μπαρτζώκα και να βγάλω στο παρκέ ό,τι ακριβώς μου ζητήσει ώστε να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει τους στόχους της».

Ήδη πολλοί κάνουν λόγο για το καλύτερο δίδυμο ψηλών στην Ευρώπη. Θα είσαι μαζί με τον Μουστάφα Φαλ αυτοί που θα γεμίζουν τις δύο ρακέτες. Ποια η άποψη σου;

«Ο Φαλ έκανε δύο σπουδαίες σεζόν με τον Ολυμπιακό. Κυριάρχησε και έχει γίνει ένας από τους καλύτερους ψηλούς στην Ευρώπη. Είμαι ενθουσιασμένος που θα είμαστε συμπαίκτες. Τώρα το αν θα είμαστε το καλύτερο δίδυμο ψηλών στην Ευρώπη, θα πρέπει να το αποδείξουμε με τη δουλειά μας, με τα λόγια δεν γίνεται τίποτα».



gazzeta.gr