Την παραίτησή του από την επιτροπή της UEFA «Football Board» έστειλε ο Ζοσέ Μουρίνιο λίγες μέρες μετά την τιμωρία του από την Ομοσπονδία για την επίθεση στον διαιτητή, Άντονι Τέιλορ.

Οριστική ρήξη φαίνεται πως έχει επέλθει μεταξύ Ζοσέ Μουρίνιο και UEFA μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας να τον τιμωρήσει με τέσσερις αγωνιστικές για την «επίθεση» προς τον διαιτητή του τελικού του Europa League, Άντονι Τέιλορ.

Η δυσαρέσκεια του Πορτογάλου μάλιστα είναι τέτοια που αποφάσισε να παραιτηθεί από την επιτροπή «UEFA Football Board» και να διακόψει κάθε σχέση του με την Ομοσπονδία.

«Λυπάμαι που σας ενημερώνω ότι, με άμεση ισχύ, παραιτούμαι από τη συμμετοχή μου σε αυτήν την ομάδα. Οι αρχές στις οποίες πίστευα πλήρως όταν μπήκα στην ομάδα δεν υπάρχουν πλέον και νιώθω υποχρεωμένος να πάρω αυτή την απόφαση.

Σας παρακαλώ να κοινοποιήσετε την απόφασή μου στον πρόεδρο, κ. Αλεξάντερ Τσέφεριν» αναφέρεται στην επιστολή που έστειλε ο Πορτογάλος προς τον διευθυντή του ποδοσφαίρου της UEFA, Ζβόνιμιρ Μπόμπαν.

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως το «UEFA Football Group» πρόκειται για μια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας που συστάθηκε τον προηγούμενο Απρίλιο και αποτελείται από τεράστια ονόματα όπως οι Ζιντάν, Βιεϊρά, Μπενίτεθ, Κούμαν και Φίγκο με στόχο την έκθεση ιδεών για τη βελτίωση του ποδοσφαίρου.



gazzeta.gr