Κάνοντας μια μεγάλη ανατροπή στο 1ο set και σβήνοντας δύο set-points στο 2ο, ο Χόλγκερ Ρούνε κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Λορέντζο Μουζέτι με 6-4, 7-5 σε μία ώρα και 52 λεπτά παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του Cinch Championships η οποία είναι και η 1η στην καριέρα του σε γρασίδι. 

Ο 20χρονος Δανός έφτασε τις 33 νίκες τη φετινή σεζόν (33-11), βελτίωσε το ρεκόρ του σε προημιτελική φάση (10-1), ενώ έφτασε ακόμα πιο κοντά στο Ν5 του κόσμου όπου θα ανέβει μόνο σε περίπτωση που κατακτήσει το τουρνουά στο Λονδίνο. 

Κι όμως ο προημιτελικός δεν ξεκίνησε καλά για τον Δανό, με τον Μουζέτι να παίρνει προβάδισμα με 4-1 έχοντας φτάσει πρώτος σε break. Η απάντηση του Ρούνε ήταν εντυπωσιακή καθώς από εκεί και πέρα κατέκτησε 5 σερί games κλείνοντας το set με 6-4 (1-0). 

Το 2ο set μέχρι το 9o game κυλούσε με τους δύο παίκτες να κρατούν εύκολα ή δύσκολα το service τους και τον Ιταλό να προηγείται με 5-4, ενώ στη συνέχειά έφτασε σε 2 set-points με τον Ρούνε όχι μόνο να τα σβήνει ισοφαρίζοντας σε 5-5, αλλά να κατακτά και τα επόμενα 2 games φτάνοντας στη νίκη και στα προημιτελικά του τουρνουά. 

Εκεί τον περιμένει ήδη ο Αλεξ ντε Μινόρ, ο οποίος νωρίτερα μέσα στην ημέρα επικράτησε του Γάλλου Αντριάν Μαναρινό με 6-4, 4-6, 6-4. 

CINCH CHAMPIONSHIPS SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-2h)




tennis24.gr