Το πολυαναμενόμενο τεστ με τις ΗΠΑ, για τη 2η αγωνιστική στο Group C του MundoBasket 2023, θα δώσει το μεσημέρι της Δευτέρας (28/8 – 15:40) η Εθνική. Αποστολή στη Μανίλα: Δημήτρης Οικονόμου.

Μόλις δέκα μέρες έχουν περάσει από την αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Άμπου Ντάμπι. Η φιλική επικράτηση των Ηνωμένων Πολιτειών απέναντι στην Εθνική, αποτελεί ένα δείγμα γραφής που ο Δημήτρης Ιτούδης και οι συνεργάτες του έχουν στα χέρια τους, ώστε να καταστρώσουν το σχέδιο αντιμετώπισης.

Η Ελλάδα θα τεθεί αντιμέτωπη απέναντι στην Team USA (28/8 – 15:40, Live στο Gazzetta) για τη 2η αγωνιστική του Group C στο MundoBasket. Η Αμερική έκανε όπως αναμενόταν εύκολη πρεμιέρα κόντρα στους Νεοζηλανδούς και θέλει να διατηρηθεί… ατσαλάκωτη μέχρι το τέλος. Ωστόσο στα μάτια τους υπάρχει ο σεβασμός για την Ελλάδα. Το Gazzetta άλλωστε βρέθηκε στην προπόνηση της Team USA, μία μέρα πριν τη συνάντηση των δύο για τη 2η αγωνιστική του Group C.

Τόσο ο Στιβ Κερ μίλησε με κολακευτικά λόγια για την Εθνική, όσο και ο Όστιν Ριβς, που ανέφερε πως η απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν αναιρεί το πόσο καλή ομάδα θα βρουν στο παρκέ αυτός και οι συμπαίκτες του.

Βεβαίως οι ΗΠΑ είναι το απόλυτο φαβορί, κάτι που γνωρίζουν καλά και στο «γαλανόλευκο» στρατόπεδο. Το «πρέπει» απέναντι στην Ιορδανία έφυγε από τους ώμους και η Ελλάδα γνωρίζει πλέον πως της αρκεί μία νίκη με τους Νεοζηλανδούς για την πρόκριση στη δεύτερη φάση. Τις δυνάμεις της, μολαταύτα, θα κληθεί να τις μετρήσει ακόμα και με ένα από τα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, όπως τα έφερε η κλήρωση.

«Οι ΗΠΑ είναι πολύ αθλητική ομάδα, που μπορεί να τρέξει και να σκοράρει στον πρωτεύοντα ή δευτερεύοντα αιφνιδιασμό. Με την Ιορδανία οφείλεις να κερδίσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ξεκινάς ένα παιχνίδι με τις ΗΠΑ για να χάσεις και να παραδοθείς. Εμείς θέλουμε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας» ήταν οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη, στην προπόνηση της Κυριακής.

Η Ελλάδα θέλει να αφήσει πίσω της τις συζητήσεις για τις απουσίες και να… παλέψει με όλες τις δυνάμεις της. «Ναι μεν παίζουμε με ένα θηρίο, αλλά είναι ένα παιχνίδι μπάσκετ μια θα μπούμε για να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Δεν κοιτάμε ακόμη τη Νέα Ζηλανδία, αλλά τις ΗΠΑ» τόνισε λίγο αργότερα ο Μιχάλης Λούντζης.

Με τους 11 ετοιμοπόλεμους, λοιπόν, η Εθνική θα παραταχθεί κόντρα στις ΗΠΑ, με στόχο να δώσει τον καλύτερό της εαυτό. Θυμίζουμε πως μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Team USA ακολουθεί στο Gazzetta η εκπομπή Mundo Live, με όλο το ρεπορτάζ και τα σχόλια των τεσσάρων απεσταλμένων στη Μανίλα.

Η κατάταξη – Group C

  1. ΗΠΑ 1-0
  2. Ελλάδα 1-0
  3. Ιορδανία 0-1
  4. Νέα Ζηλανδία 0-1

Η 2η αγωνιστική

  • Νέα Ζηλανδία – Ιορδανία (11:45)
  • Ελλάδα – ΗΠΑ (15:40)

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!



gazzeta.gr