Ο Τζακ Σοκ ανακοίνωσε την Κυριακή μέσω των λογαριασμών του στα social media ότι το φετινό US Open θα είναι το τελευταίο του τουρνουά στην επαγγελματική του καριέρα σε ηλικία 30 ετών.

“Ήταν 14 χρόνια με αναμνήσεις που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Από την κατάκτηση 4 Grand Slam, Χρυσό και χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Top-10 στην κατάταξη σε μονό και διπλό και τη συμμετοχή  στις ομάδες στο Davis Cup και Laver Cup, ήταν πέρα από αυτό που θα μπορούσα να ονειρευτώ ποτέ. Χωρίς τη βοήθεια τόσων πολλών ανθρώπων τίποτα από αυτά δεν θα μπορούσαν να συμβούν.”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός. 

Ο Σοκ (ο οποίος έφτασε στο Νο8 του κόσμου το 2017) έκανε ντεμπούτο στο Tour το 2010 και κέρδισε 4 τίτλους στο μονό συμπεριλαμβανομένου και τον τίτλο στο indoor 1000άρι στο Παρίσι το 2017. Στα διπλά ο 30χρονος κατέκτησε 17 τίτλους με αποκορύφωμα τα 4 Grand Slam (3 σε διπλά ανδρών, 1 σε διπλό μικτό), αλλά και την κατάκτηση των ATP Finals το 2018 μαζί με τον Μάικ Μπράιαν. 

O Σοκ, στο τελευταίο τουρνουά της καριέρας του θα αγωνιστεί στα διπλά μαζί με τον Ίσνερ, ο οποίος πριν από 2 ημέρες ανακοίνωσε επίσης ότι θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά το US Open. 






tennis24.gr