Η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού, Αμελί Ουντό-Καστερά πήρε θέση στα λεγόμενα του Νικολά Μπατούμ, αναφορικά με την απουσία του Τομά Ερτέλ από το Mundobasket.

O Νικολά Μπατούμ ήταν ξεκάθαρος, μετά τον αποκλεισμό της Γαλλίας από τους «16» του Mundobasket 2023. Ο Γάλλος φόργουορντ μίλησε για τα πολιτικά παιχνίδια που δεν ενδιαφέρουν, αναφερόμενος στην απουσία του Τομά Ερτέλ (εξαιτίας της επιλογής του να αγωνιστεί στη Ρωσία, μετά την εισβολή της στην Ουκρανία) και στην ανάγκη της παρουσίας του Γάλλου γκαρντ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

«Οι αποφάσεις αναφορικά με τη Ρωσία δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Προέρχονται από την ανάγκη να προστατεύσουμε την ασφάλεια των αθλητών μας, στο επίπεδο της ηθικής και στη συνέπειας που διέπουν το υπουργείο μας και την ομοσπονδία», ήταν η – τρόπον τινά – απάντηση της Γαλλίδας υπουργού Αθλητισμού, Αμελί Ουντό-Καστερά στα λεγόμενα του Μπατούμ.

Και πρόσθεσε ξεκόβοντας κάθε κουβέντα για την επιστροφή του Ερτέλ: «Ο Τομά Ερτέλ γνώριζε πως αν αγωνιστεί στη Ρωσία, δεν θα μπορούσε να επιλεγεί και παρόλα αυτά πήγε. Η ερώτηση αν πρέπει να τον έχουμε στην Εθνική ομάδα δεν προέκυψε στις ενημερώσεις. Έχουμε ήδη εξαιρετικούς παίκτες στην ομάδα».gazzeta.gr