Τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας ανασύρθηκαν νεκροί, σήμερα, από το σκάφος που μετέφερε μετανάστες και βυθίστηκε την περασμένη Παρασκευή 26 Μαΐου ανοιχτά της Μυκόνου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 9.

Τα πτώματα ανασύρθηκαν από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών σε βάθος 30 μέτρων, παρελήφθησαν από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν στον όρμο Καλαφάτη και από εκεί στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου.

Το πρωί, το πτώμα μίας γυναίκας που επέβαινε στο μοιραίο σκάφος με τους μετανάστες, εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή στον Άγιο Θεολόγο Αντίπαρου. Τη γυναίκα αναγνώρισαν δύο εκ των επιβατών του ίδιου σκάφους, οι οποίοι περισυλλέγησαν σώοι από τη θαλάσσια περιοχή.

Συνολικά 17 οι επιβάτες του μοιραίου σκάφους

Οι δύο διασωθέντες έχουν αναφέρει στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος ότι στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 17 άτομα. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων στο σημείο του συμβάντος συνεχίζονται από το Λιμενικό.

Συνολικά έως σήμερα έχουν διασωθεί δύο άνδρες, ενώ έχουν εντοπιστεί εννέα νεκροί (7 γυναίκες και 2 άνδρες). Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, ανάμεσά τους και ένα 7χρονο παιδί.

megatv.com