Διθυραμβικά ήταν τα σχόλια του Ράφαελ Ναδάλ για τον Κάρλος Αλκαράθ, λίγο μετά το τέλος του μοναδικού show που πρόσφεραν οι δύο σπουδαίοι Ισπανοί στο Las Vegas, στο Nextflix Slam.

Ο θρυλικός Ναδάλ, με τους 22 Grand Slam τίτλους στην τροπαιοθήκη του, μίλησε για το πόσο σπουδαίο είναι για το Ισπανικό τένις να υπάρχει ο Αλκαράθ στο κορυφαίο επίπεδο του αθλήματος ενώ δεν δίστασε να δηλώσει χαρούμενος που δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει πολλές φορές τον νεαρό συμπατριώτη του, αφού η καριέρα του φτάνει στο τέλος.

“Είναι καλό που ως παίκτης δεν θα χρειαστεί να τον αντιμετωπίσω πολλές φορές. Ως φίλαθλος του τένις, όμως, θα τον απολαύσω για τα επόμενα πολλά χρόνια, ελπίζω. Πρέπει να είμαστε πολύ χαρούμενοι στην Ισπανία που έχουμε κάποιον σαν τον Κάρλος. Είναι ένας καταπληκτικός παίκτης. Είναι μόλις 20 ετών και έχει ήδη κερδίσει δύο Grand Slam και μερικά ακόμη σημαντικά τουρνουά” είπε χαρακτηριστικά ο 37χρονος Ισπανός.

Ο Ναδάλ ο οποίος έμεινε εκτός για ολόκληρο το 2023 λόγω σοβαρού προβλήματος τραυματισμού στο ισχίο, δήλωσε πως ένιωσε καλύτερα από το αναμενόμενο στον αγώνα επίδειξης με τον Κάρλος Αλκαράθ που έληξε με 3-6, 6-4, 14-12 υπέρ του 20χρονου από τη Μούρθια.

Τόσο ο Ναδάλ όσο και ο Αλκαράθ, θα επιστρέψουν στο Indian Wells καθώς την Πέμπτη (06/03) ξεκινάει το πρώτο ATP Masters 1000 της σεζόν και θα μάθουν τους αντιπάλους τους στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της Τρίτης.

Στο BNP Paribas Open, ο Κάρλος Αλκαράθ θα παλέψει με τον Γιάνικ Σίνερ για το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης.



tennis24.gr