Οι Σανς δημιούργησαν μια νέα Big 3 με τον Μπράντλεϊ Μπιλ και το Gazzetta… ξεψαχνίζει τα πεπραγμένα κορυφαίων Big 3 από το 2000 μέχρι σήμερα.

  • Σπερς – Ντάνκαν, Τζινόμπιλι, Πάρκερ
  • Χιτ – ΛεΜπρόν, Γουέιντ, Μπος
  • Σέλτικς – Πιρς, Άλεν, Γκαρνετ
  • Γουόριορς – Κάρι, Ντουράντ, Τόμπσον
  • Καβς – ΛεΜπρόν, Ίρβινγκ, Λοβ
  • Θάντερ – Ντουράντ, Γουέστμπρουκ, Χάρντεν
  • Νετς – Ντουράντ, Ίρβινγκ, Χάρντεν
  • Θάντερ – Γουέστμπρουκ, Τζορτζ, Καρμέλο
  • Σανς – Ντουράντ, Μπούκερ, Πολ

Το όνομα του Μπράντλεϊ Μπιλ συζητιέται έντονα στην πιάτσα του ΝΒΑ τις τελευταίες ώρες, αφού οι Γουίζαρντς τον έστειλαν στους Σανς και πήραν τους Κρις Πολ, Λάντρι Σάμετ και μερικά draft picks δευτέρου γύρου.

Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται για άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια μια Big 3 στο ΝΒΑ, αφού πλέον το Φοίνιξ θα έχει Ντέβιν Μπούκερ, Μπράντλεϊ Μπιλ και Κέβιν Ντουράντ.

Η δημιουργία μιας Big 3 είναι συνηθισμένο πράγμα στο ΝΒΑ τα τελευταία χρόνια. Άλλες πέτυχαν με τίτλο, άλλες απέτυχαν νωρίς είτε στους τελικούς. Το Gazzetta στέκεται στις κορυφαίες Big 3 που έχουμε δει από το 2000 μέχρι σήμερα.

Σπερς – Ντάνκαν, Τζινόμπιλι, Πάρκερ

Ίσως η κορυφαία Big 3 της περιόδου που ερευνούμε. Ο Γκρεγκ Πόποβιτς δημιοούργησε μια εξαιρετική τριάδα με Ντάνκαν, Πάρκερ και Τζινόμπιλι και παρέα έφεραν τέσσερα πρωταθλήματα στο Σαν Αντόνιο με τελευταίο το 2014. Μια τριάδα που έγραψε μαζί πολλές νίκες για το Σαν Αντόνιο, ανεβάζοντας κατακόρυφα τις μετοχές της ομάδας, δημιουργώντας μια μεγάλη δύναμη στη λίγκα. Η χημεία που ανέπτυξαν αυτοί οι τρεις σπουδαίοι κύριοι ήταν από άλλο πλανήτη, κάτι που φαίνεται και από τους τίτλους.

Χιτ – ΛεΜπρόν, Γουέιντ, Μπος

Το 2010 ο ΛεΜπρόν με την περίφημη Decision άφηνε το Κλίβελαντ για να πάει στο Μαϊάμι και εκεί να δημιουργήσει μια φοβερή Big 3 παρέα με Γουέιντ και Μπος. Αν και η πρώτη σεζόν δεν τελείωσε καλά με ήττα στους τελικούς κόντρα στους Μάβερικς, τις δύο επόμενες το πρωτάθλημα ήρθε για την ομάδα του Σποέλστρα. Βασιλιάς, Flash και Μπος επιχείρησαν να κάνουν το three peat το 2014 κόντρα στους Σπερς, αλλά η αρμάδα του Πόποβιτς έπαιξε μπασκετάρα και δεν γινόταν να χάσει.

Σέλτικς – Πιρς, Άλεν, Γκαρνετ

O Πιρς περίμενε για χρόνια να βρει τους κατάλληλους συνοδοιπόρους για να οδηγήσουν τους Σέλτικς στην κορυφή. Το 2007 στη Βοστώνη κατέφτασαν οι Κέβιν Γκαρνέτ και Ρέι Άλεν και στο τέλος εκείνης της σεζόν, οι Κέλτες ανέβηκαν στον θρόνο τους με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το 2010 πάλεψαν να το επαναλάβουν, όμως oι Λέικερς δεν το επέτρεψαν. Η συγκεκριμένη Big 3 διαλύθηκε το 2012, όταν ο Ρέι Άλεν επέλεξε να πάει στους ανταγωνιστές Χιτ.

Γουόριορς – Κάρι, Ντουράντ, Τόμπσον

Μία από τις πιο… θανατηφόρες τριάδες που έχουν συνδυαστεί ποτέ σε μια ομάδα. Το 2016 ο Ντουράντ άφηνε την Οκλαχόμα για να πάει στους Γουόριορς και να… διαλύσει τον ανταγωνισμό. Εκεί βρήκε τους Κάρι και Τόμπσον που ήδη είχαν πανηγυρίσει τίτλο το 2015. Παρέα αυτή η απίθανη τριπλέτα πήρε το πρωτάθλημα του 2017 και του 2018, καθαρίζοντας εύκολα τους Καβς του ΛεΜπρόν στους τελικούς. Εκείνη η ομάδα δύσκολα μπορούσε να χάσει από κάποιον.

Καβς – ΛεΜπρόν, Ίρβινγκ, Λοβ

To 2014 ο ΛεΜπρόν άφησε τους Χιτ για να επιστρέψει στους Καβς και να εκπληρώσει την υπόσχεση. Μαζί του ήρθε ο Λοβ, ενώ ήδη στους ιππότες βρισκόταν ο Κάιρι Ίρβινγκ. Και για να προλάβω μερικούς, ο Λοβ στους Τίμπεργουλβς ήταν cheat code, μια μηχανή double double. Η συγκεκριμένη ομάδα έφτασε στους τελικούς του 2015, αλλά ηττήθηκε από τους Γουόριορς, αλλά εκδικήθηκε το 2016, όταν επέστρεψε από το 3-1 και υπέγραψε την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία των τελικών.

Θάντερ – Ντουράντ, Γουέστμπρουκ, Χάρντεν

Τότε και οι τρεις ήταν στα χρόνια της αθωότητας, αλλά αυτό δεν σήμαινε πως δεν συνέθεσαν μια υπέροχη τριάδα. Έφτασαν μαζί στους τελικούς Δύσης το 2010 και στους τελικούς του ΝΒΑ το 2011 κόντρα στην Big 3 των Χιτ. Άμαθοι από τη μεγάλη σκηνή τότε, μοιραία ηττήθηκαν, όμως σκεφτείτε σε τι εξελίχθηκαν στη συνέχεια της καριέρας τους. Τρεις τόσο χαρισματικοί σκόρερ παρέα, απλά τους έλέιπε μόνο η εμπειρία. Η φυγή του Μούσια το 2012 για τους Ρόκετς… χάλασε μια εμπνευσμένη τριπλέτα που είχε πολλά να δώσει

Νετς – Ντουράντ, Ίρβινγκ, Χάρντεν

Ήταν ωραίο, αλλά δεν διήρκησε και πολύ. Το 2021 ο Χάρντεν κατέφτασε στο Μπρούκλιν, όπου ήδη βρισκόντουσαν από το 2019 οι Ντουράντ και Ίρβινγκ. Όμως αυτή η… τρελή επιθετική τριπλέτα (ίσως η πιο ταλαντούχα στον επιθετικό τομέα στην ιστορία), απέτυχε να νικήσει τους μετέπειτα πρωταθλητές Μπακς το 2021, χάνοντας το Game 7 στην παράταση μετά από θρίλερ. Kαι τον Φλεβάρη του 2022, ο Χάρντεν τους άφησε για να συνεχίσει την καριέρα του στους Σίξερς. Μια ξεκάθαρα αποτυχημένη Big 3.

Θάντερ – Γουέστμπρουκ, Τζορτζ, Καρμέλο

Kάτι ωραίο μετά από χρόνια πήγε να δημιουργηθεί τη σεζόν 2017-18 στους Θάντερ, οι οποίοι πίστεψαν ξανά στο πρωτάθλημα. Ο Καρμέλο έφτασε στην Οκλαχόμα για να συνθέσει μια φοβερή επιθετική τριάδα μαζί με τους Γουέστμπρουκ και Τζορτζ. Οι προσδοκίες μεγάλες, ωστόσο οι Θάντερ ηττήθηκαν από τους Τζαζ στον πρώτο γύρο και αποχαιρέτησαν πολύ νωρίς σε μια σεζόν που ο Πολ Τζορτζ ήταν τρίτος στην ψηφοφορία για MVP.

Σανς – Ντουράντ, Μπούκερ, Πολ

Tον Φλεβάρη του 2023, οι Σανς αποκτούν τον Κέβιν Ντουράντ, κάνοντας all in για το πρωτάθλημα, αφού στο Φοίνιξ υπάρχει ο Ντέβιν Μπούκερ με τον Point God, Κρις Πολ. Οι ελπίδες των φιλάθλων τους όμως θα σβήσουν στον δεύτερο γύρο των play-offs, όπου οι ήλιοι θα αποκλειστούν από τους φοβερούς Νάγκετς που λίγες εβδομάδες αργότερα πανηγύρισαν τον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους. Και φέτος η συγκεκριμένη τριάδα… διαλύεται, όμως μια νέα δημιουργείται. Ο Κρις Πολ φεύγει και ο Μπράντλεϊ Μπιλ έρχεται. Λέτε να έφτασε φέτος η σειράς τους για πρωτάθλημα;



gazzeta.gr