Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον συσχετισμό των περιπτώσεων των Χουάνγκ και Νταρντέρ στον Ολυμπιακό.

Από τα ήδη πάρα πολλά ονόματα που έχουν γραφτεί για τον Ολυμπιακό από την Ισπανία, κυρίως λόγω Κορδόν και Μαρτίνεθ, τσεκαρισμένα ότι πραγματικά ενδιαφέρουν τους «ερυθρόλευκους» είναι του κεντρικού χαφ Νταρντέρ και του δαιμόνιου εξτρέμ Ντε Φρούτος.

Η κινητικότητα γύρω από τον Νταρντέρ λογικό είναι να δημιουργεί συνειρμούς στον κόσμο για το μέλλον του Χουάνγκ στον Ολυμπιακό, υπό την έννοια ότι παίζει ουσιαστικά στην ίδια θέση με τον 29χρονο αρχηγό της Εσπανιόλ, τον οποίο είχε φέτος παίκτη ο Μαρτίνεθ στην ομάδα της Βαρκελώνης. Άραγε, ενδεχόμενη απόκτηση του Ισπανού, δύσκολη παρεμπιπτόντως λόγω του συναγωνισμού από ουκ ολίγες ομάδες της Πριμέρα, σημαίνει αποχώρηση του Κορεάτη, του καλύτερου δηλαδή ίσως παίκτη του Ολυμπιακού την απερχόμενη σεζόν;

Η απάντηση είναι αρνητική. Ο Μαρινάκης δεν θέλει να δώσει τον Χουάνγκ. Αυτό είναι ξεκάθαρο κι έχει διατυπωθεί σε όλους τους τόνους προς τους «αρμόδιους». Με μία δόση υπερβολής θα έλεγα ότι παραχωρείται οποιοσδήποτε άλλος παίκτης του Ολυμπιακού πλην του Χουάνγκ! Γιατί κρίνεται ότι η ομάδα πρέπει να χτίσει με τον ίδιο μέσα στους βασικούς πυλώνες, γιατί βρίσκεται μόλις ένα χρόνο στο Ρέντη και δεν είναι ωραίο να πωλείται ένας παίκτης χωρίς να έχει μείνει στην ομάδα κάποια χρόνια κλπ, κλπ.

Προσέξτε: η αρνητική διάθεση του Ολυμπιακού για ενδεχόμενη πώληση του Χουάνγκ, δεν σημαίνει ότι ο μάνατζερ του δεν δουλεύει για να φέρει πρόταση. Αυτή είναι η δουλειά του, άλλωστε-να φέρνει προτάσεις, να διακινούνται οι παίκτες του και να ρέει το χρήμα. Δεν είναι τυχαίο ότι το όνομα του Κορεάτη μνημονεύεται π.χ. στον ιταλικό Τύπο, άλλοτε για τη Νάπολι, άλλοτε για την Ίντερ κ.α. Ούτε είναι τυχαίο ότι ο ίδιος ο παίκτης σε όλες τις δηλώσεις του πάντοτε εκφράζει το σεβασμό του για τον Ολυμπιακό, παραδέχεται όμως ότι έχει ανοικτά τα μάτια για μία μεταγραφή σε καλύτερο πρωτάθλημα. Προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα έρθει προσφορά για τον διεθνή άσο που το Σεπτέμβρη θα γίνει 27 ετών. Αλλά δεν έχω και καμία αμφιβολία ότι θα απορριφθεί, εκτός πια κι αν είναι από πολύ μεγάλο σύλλογο και πάρα πολύ υψηλή, κάτι που δεν νομίζω ότι θα γίνει.

Τέλος πάντων, σε σχέση τώρα με τον Νταρντέρ: ασφαλώς και υπάρχει δυνατότητα να είναι στην ίδια ενδεκάδα ο Χουάνγκ κι ο Νταρντέρ. Κατ΄ αρχάς, ο Ισπανός επανειλημμένως έχει παίξει 10άρι και δη με μεγάλη επιτυχία. Κατά δεύτερον, ένα από τα συστήματα που δουλεύει ο Μαρτίνεθ είναι το 4-3-3 με ένα κόφτη και δύο εσωτερικούς χαφ. Αν θέλετε αλλιώς το 4-1-4-1. Θυμηθείτε ότι είναι αυτό που έπαιξε ο Ανιγκό στα τρία τελευταία ντέρμπι (με ΑΕΚ 0-0 έξω, ΠΑΟ 1-0 μέσα και ΠΑΟΚ 1-0 έξω). Δηλαδή, με Εμβιλά κόφτη και μπροστά του και λίγο πλάγια, τους Χουάνγκ και Σαμασέκου (και τους Μπιέλ, Φορτούνη στα πλάγια). Μία φόρμουλα που λειτούργησε καταλυτικά στα τρία καλά αποτελέσματα με τους τρεις μεγάλους αντιπάλους του Ολυμπιακού στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σε παιχνίδια που, σημειωτέον, έχουν δει ο Κορδόν κι ο Μαρτίνεθ…

Σκεφθείτε λοιπόν ένα σχήμα με ένα κόφτη (που θα αποκτηθεί) και τους Χουάνγκ και Νταρντέρ σε ρόλο εσωτερικών μέσων. Για να λυθεί αυτόματα κι η απορία, για το αν μία προσθήκη του Ισπανού, θα ισοδυναμούσε αυτόματα με μία αποχώρηση του Κορεάτη.

Παρεμπιπτόντως, ο 25χρονος διεθνής με τη Βενεζουέλα κεντρικός χαφ Γιάνγκο Χερέρα (ιδιοκτησίας Μάντσεστερ Σίτι και δανεικός στην Τζιρόνα), που έχει ακουστεί κι αυτός για τον Ολυμπιακό, δεν είναι αμυντικός χαφ. Είναι ακριβώς σε θέση Νταρντέρ, οκταροδέκαρο. Πραγματικά υψηλού επιπέδου ίσως και καλύτερος ποιοτικά του Ισπανού, αποφασισμένος πάντως να συνεχίσει στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Άσχετο: «Λεπτομέρεια» για τη μεταγραφή του Τζούρισιτς στον Παναθηναϊκό-τον Σέρβο πλέι μέικερ τον είχε μέσα στα χέρια του ο ΠΑΟΚ και τον έχασε! Πρώτα ο ΠΑΟΚ είχε κινηθεί και τον είχε έτοιμο! Πώς τον έχασε; Οι πληροφορίες λένε ότι επιχείρησε να τον κλείσει απευθείας, χωρίς τη μεσολάβηση του μάνατζερ του κι ότι εκεί ακριβώς την πάτησε. Ο Παναθηναϊκός πήγε μέσω του μάνατζερ και την βρήκε την άκρη και τον πήρε. Ίσως γιατί είχε πάρει το μάθημα του από την περίπτωση πέρυσι ενός άλλου -ιτς, του Γκατσίνοβιτς. Τώρα, αν ο Τζούρισιτς βγει στον ΠΑΟ, όπως βγήκε ο Γκατσίνοβιτς στην ΑΕΚ, θα το μετανιώσουν πικρά στον ΠΑΟΚ.

Φωτογραφία της ημέρας: Με νιού λουκ εμφανίστηκε στο Ρέντη, στο ξεκίνημα της προετοιμασίας του Ολυμπιακού, ο Ραμόν. Με βαμμένα τα μαλλιά. Μιλάμε για κανονικό…Ονιεκούρου! Αφού τον μπέρδεψαν με τον Νιγηριανό στο προπονητήριο! Κι έλεγαν, «ωχ που βρέθηκε πάλι εδώ αυτός»!

ονιεκουρου



gazzeta.gr