Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος εξηγεί πως το αίτημα του Γκουστάβο Πογιέτ για αναβολή της δεύτερης αγωνιστικής των play off, ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα η εθνική μας ομάδα, συνέβαλε ώστε οι δύο ελληνικές ομάδες να προκριθούν στα προημιτελικά του Europa Conference League.

Δεν έχουν περάσει ούτε πέντε ημέρες, από τότε που Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ βρίσκονταν στο ναδίρ, κυρίως ψυχολογικά. Οι εντός έδρας ήττες στα ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής των play off ήρθαν να προστεθούν στα αρνητικά αποτελέσματα των πρώτων τους αγώνων, για τη φάση των «16» του Europa Conference League. Ο Ολυμπιακός είχε χάσει στο γήπεδό του από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 1-4 και από τον Παναθηναϊκό με 1-3, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε ηττηθεί στο Ζάγκρεμπ από την Ντιναμό με 2-0 και στην Τούμπα από τον Άρη με 0-1. Μέσα σε λίγα 24ωρα, αμφότεροι έβλεπαν τους στόχους τους σε Ελλάδα και Ευρώπη να απομακρύνονται.

Η… λογική έλεγε πως οι ελπίδες πρόκρισης στα προημιτελικά ήταν ελάχιστες (ειδικά για τον Ολυμπιακό) και ότι το βάρος θα έπεφτε στο πρωτάθλημα και στα ντέρμπι που ακολουθούν στα play off. Ωστόσο, για καλή τους τύχη, τα παιχνίδια της Κυριακής είχαν αναβληθεί, με αποτέλεσμα οι δύο ελληνικές ομάδες να μπορέσουν να επικεντρωθούν στο… θαύμα μιας ανατροπής. Απρόσκοπτα ανασυντάχθηκαν και προετοιμάστηκαν, χωρίς να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι ακολουθεί κάποιο ντέρμπι σε τρεις ημέρες. Προσωπικά, δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως θα το έκαναν αυτό, αν στο… καπάκι ο Ολυμπιακός έπαιζε στη Νέα Φιλαδέλφεια με την ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό.

Γνωρίζοντας πως τα επόμενα παιχνίδια τους στα play off είναι πολύ μακριά (31 Μαρτίου), Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είπαν «θα τα δώσουμε όλα και όπου βγει». Και… βγήκε. Αν δεν είχε αναβληθεί η δεύτερη αγωνιστική, μετά από αίτημα του ομοσπονδιακού τεχνικού, τότε θα υπήρχαν δεύτερες σκέψεις του τύπου «αφού δύσκολα θα προκριθούμε, ας κάνουμε μια συντήρηση, να προφυλάξουμε και κάποιους παίκτες, για να τα δώσουμε όλα στο ντέρμπι που ακολουθεί». Γιατί, η αλήθεια είναι πως και για τον Ολυμπιακό και για τον ΠΑΟΚ, οι αγώνες της δεύτερης αγωνιστικής των play off είναι… τελικοί. Αν οι «ερυθρόλευκοι» χάσουν από την ΑΕΚ, τότε μένουν εκτός τίτλου, ενώ αν ο «δικέφαλος του βορρά» δεν πάρει αποτέλεσμα από τον Παναθηναϊκό, τότε η κορυφή θα απομακρυνθεί αισθητά.

Οι υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας την ερχόμενη εβδομάδα ήρθαν… λουκούμι στους δύο εκπροσώπους μας στην Ευρώπη, αφού το αίτημα του ομοσπονδιακού τεχνικού, Γκουστάβο Πογιέτ, για αναβολή της αγωνιστικής πριν το κρίσιμο παιχνίδι με το Καζακστάν έγινε δεκτό. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύθηκαν και τώρα προσβλέπουν σε περισσότερες… αναβολές. Η πρώτη έγινε πράξη λόγω εθνικής και η δεύτερη σήμερα, λόγω της παρουσίας τους στα προημιτελικά του Europa Conference League. Λέτε να φέρουν κι άλλες προκρίσεις και μαζί με αυτές και άλλες αναβολές; Ίδωμεν…



gazzeta.gr