Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες δεν θα αγωνιστεί στον πρώτο μεγάλο ημιτελικό ανάμεσα στην Άστον Βίλα και τον Ολυμπιακό λόγω των δύο κίτρινων καρτών που δέχτηκε κόντρα στη Λιλ.

Την Άστον Βίλα θα βρει στον δρόμο του ο Ολυμπιακός στα ημιτελικά του Conference League. Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κατάφερε να πάρει μια ιστορική πρόκριση μέσα στην Πόλη και να φτάσει για πρώτη φορά στην ιστορία σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Εκεί οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν την πολύ δυνατή ομάδα του Ουνάι Έμερι η οποία προκρίθηκε απέναντι στη Λιλ μέσω της διαδικασίας των πέναλτι. Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τους «χωριάτες» ωστόσο δεν θα δώσει το «παρών» στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (2/05) λόγω των δύο κίτρινων καρτών που δέχτηκε.

Ο Μαρτίνες κατάφερε να πρωταγωνιστήσει και σε μια πρωτόγνωρη ιστορία, καθώς παρότι δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες, δεν αποβλήθηκε. Στο 39′ κιτρινίστηκε για καθυστερήσεις και στη διαδικασία των πέναλτι είδε και πάλι κάρτα όταν διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή επειδή υπήρχε και δεύτερη μπάλα στον αγωνιστικό χώρο. Βάσει κανονισμού όταν ένα παίκτης δέχεται κάρτα στην κανονική διάρκεια ή στην παράταση και εν συνεχεία βλέπει δεύτερη στη διαδικασία των πέναλτι τότε δεν υπάρχει περίπτωση αποβολής.

Σύμφωνα με την Telegraph ωστόσο, οι κάρτες μετράνε κανονικά στο ποινολόγιο της UEFA. Από τη στιγμή που ο Μαρτίνες δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες αυτό σημαίνει ότι χάνει το αμέσως επόμενο παιχνίδι και συγκεκριμένα αυτό με τον Ολυμπιακό στην Αγγλία για τον πρώτο ημιτελικό ανάμεσα στην Άστον Βίλα και τους Πειραιώτες.



gazzeta.gr