Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την επικράτηση επί του στον Ρομπέρτο Καρβάλες Μπαένα, πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Barcelona Open, φτάνοντας παράλληλα και τις 8 σερί νίκες από την περασμένη εβδομάδα στο Μόντε Κάρλο μέχρι σήμερα. 

Ο Νο7 του κόσμου, μίλησε τόσο για το σερί, αλλά για για τον αγώνα απέναντι στον Ισπανό, στον οποίον, όπως είπε και ο ίδιος, χρειάστηκε να έχει υπομονή για να φτάσει σε αυτήν την πρόκριση. 

“Είναι πολύ καλό να έχεις ένα τέτοιο σερί.”, είπε ο Τσιτσιπάς. “Γίνεται ακόμα πιο δύσκολο όσο προχωράς. Το να το διατηρήσεις είναι το πιο δύσκολο κομμάτι, ωστόσο το να έχω ένα τέτοιο σερί μου προσθέτει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.”

“Είναι από εκείνα τα πράγματα που θέλεις να συμβαίνει συχνά ως τενίστας, οπότε παίρνω τα θετικά από όλο αυτό και προσπαθώ να τα εφαρμόσω στο παιχνίδι μου όσο περισσότερο μπορώ.”

Όσο για το παιχνίδι με τον Μπαένα ο Τσιτσιπάς τόνισε: “Έπρεπε να μείνω μέσα στο παιχνίδι και να βρω λύσεις. Επέστρεφε καλά σε ορισμένες στιγμές του αγώνα και έπρεπε να κάνω μεγάλα χτυπήματα. Η υπομονή μου ήταν εκεί όταν τη χρειάστηκα περισσότερο.”

“Έκανα σπουδαία πράγματα με το forehand μου και το service μου με βοηθήσε κατά τη διάρκεια του αγώνα για να πάρω μερικά games.”

Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή (17:00 GR) τον Αργεντινό Φακούντο Ντίαζ Ακόστα για την πρόκριση στα ημιτελικά. 

BARCELONA OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)



tennis24.gr