Πέρυσι τέτοια εποχή ο Ολυμπιακός και η Φενέρμπαχτσε διεκδικούσαν μεταξύ τους ένα εισιτήριο για το Κάουνας. Φέτος οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να τερματίσουν στην καλύτερη δυνατή θέση ενόψει Play Off.

Η Regular Season της Euroleague βρίσκεται πλέον λίγες ώρες μακριά από το τέλος της, με την ολοκλήρωση της 34ης αγωνιστικής, σε μία ημέρα όπου η δράση θα αρχίσει στις 21:15 στο ΣΕΦ και την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε.

Τις δύο ομάδες χωρίζει μόλις μία νίκη με το ρεκόρ των ερυθρόλευκων να είναι στο 21-12 και την 5η θέση ενώ ο τούρκικος σύλλογος βρίσκεται στην 6η με 20-13. Μπορεί αμφότεροι να έχουν εξασφαλίσει μία θέση στα Play Off, ωστόσο οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα θα «παλέψουν» ώστε να τερματίσουν στην καλύτερη δυνατή θέση την κανονική διάρκεια. Σε περίπτωση νίκης, θα βρει απέναντί του τη Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας ενώ σε περίπτωση ήττας τη Μονακό.

Τέτοια εποχή πέρυσι, για την ακρίβεια στα τέλη του Απριλίου με αρχές Μαΐου, ο Ολυμπιακός και η Φενέρμπαχτσε ήταν «πρωταγωνιστές» σε μία από τις πιο εντυπωσιακές σειρές στα Play Off, προσφέροντας μάλιστα μεταξύ άλλων ένα από τα πιο χαρακτηριστικά Buzzer Beater στην ιστορία των ελληνικών ομάδων στην Euroleague.

Η συγκλονιστική σειρά των περυσινών Play Off

Ο Ολυμπιακός έχοντας τερματίσει μόνος στην κορυφή της βαθμολογικής κατάταξης στην κανονική περίοδο, κλήθηκε να αντιμετωπίσει την 8η Φενέρμπαχτσε, ωστόσο κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση ήταν η πρόκριση στο Final 4 του Κάουνας. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με το δεξί επικρατώντας 79-68 αλλά στο δεύτερο ματς η Φενέρ επιβλήθηκε με 82-78. Στον πρώτο αγώνα της Κωνσταντινούπολης, πήρε τη νίκη με 72-71 έπειτα από το Buzzer Beater του Κώστα Σλούκα. Το 73-69 υπέρ της τούρκικης ομάδας λίγες ημέρες αργότερα έστειλε τη σειρά στο 2-2, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τελικά την πρόκριση στην επόμενη φάση με 84-72.

Την τρέχουσα σεζόν, μπορεί οι δύο τους να μην τα «βάζουν» διεκδικώντας άμεσα ένα από τα εισιτήρια που οδηγούν στο Final 4 του Βερολίνου, ωστόσο ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε να αποκτήσει το πλεονέκτημα έδρας, με τη νίκη να αποτελεί βασική προϋπόθεση σε κάθε πιθανό σενάριο.

Ο Γκος που… ακούμπησε την παράταση και τα παράπονα

Στον αγώνα του πρώτου γύρου, η Φενέρμπαχτσε είχε καταφέρει να επικρατήσει της ελληνικής ομάδας στην Κωνσταντινούπολη οριακά με 79-77 στην 6η αγωνιστική της σεζόν, σε ένα παιχνίδι ωστόσο όπου οι «ερυθρόλευκοι» είχαν παράπονα από τη διαιτησία.

Συγκεκριμένα, τα παράπονα αφορούν τα τελευταία δευτερόλεπτα και μία επαφή του Γιαμ Μαντάρ. Στη συνέχεια ο Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος επιχείρησε με floater να στείλει το ματς στην παράταση, εκείνη όμως βρήκε δύο φορές στο σίδερο, αποσυντονίζοντας παράλληλα τον Μιλουτίνοφ ο οποίος ετοιμαζόταν να επιχειρήσει με ριμπάουντ να τη βάλει στο καλάθι, κάτι το οποίο όμως δεν έγινε και οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν τη νίκη.



gazzeta.gr