Εκτός από αυτούς που έχουν κλείσει μία θέση στο ρόστερ της νέας σεζόν αλλά και εκείνοι θα αποχαιρετήσουν το «Λιμάνι», στον Ολυμπιακό υπάρχουν και μερικές περιπτώσεις που ακόμα δεν έχει γίνει ξεκάθαρο το μέλλον τους στην ομάδα και για διάφορους λόγους. Είτε για το θέμα συμβολαίου (πχ Εμβιλά), είτε για θέμα επιδόσεων (πχ Μπιέλ).

Γιαν Εμβιλά: Ο Γάλλος χαφ ολοκλήρωσε την τρίτη του συνεχόμενη σεζόν στον Ολυμπιακό, ωστόσο δεν είναι σίγουρο αν πρόκειται για την τελευταία ή όχι. Το συμβόλαιο του 32χρονου Γάλλου εκπνέει στο φετινό καλοκαίρι, κάτι που σημαίνει ότι σε λίγες εβδομάδες, θα είναι ελεύθερος από τους Πειραιώτες.

Αν και είχε μία γεμάτη σεζόν με 45 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, η θέση του στην ομάδα τη νέα σεζόν δεν μοιάζει δεδομένη, ειδικά από τη στιγμή που το θέμα του συμβολαίου είναι στον… αέρα.

Παϊτίμ Κασάμι: Ο 30χρονος χαφ επέστρεψε στον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο το γεγονός ότι ήταν για αρκετό καιρό ελεύθερος, είχε ως αποτέλεσμα να αργήσει να μπει σε κανονικούς ρυθμούς στην ομάδα. Πρόλαβε να παίξει σε 15 ματς και να μετρήσει δύο γκολ με μία ασίστ ωστόσο ήταν μία λύση που έπαιζε κυρίως στο ροτέισον τόσο με Μίτσελ όσο και με Ανιγκό.

Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής είναι μία περίπτωση που το συμβόλαιό του εκπνέει το ερχόμενο καλοκαίρι αλλά υπάρχει οψιόν ανανεώσης για ακόμα έναν χρόνο. Μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός δεν έχει ενεργοποιήσει τη συγκεκριμένη οψιόν ωστόσο ο ρόλος του στο ροτέισον ίσως τον διατηρήσει στο ρόστερ της νέας, ίσως και όχι. Όπως και να έχει ο νέος προπονητής θα κρινεί.

Πεπ Μπιέλ: Σε αντίθεση με τον Εμβιλά και τον Κασάμι, ο Πεπ Μπιέλ δεν έχει σίγουρη θέση στο… τρένο της νέας σεζόν λόγω επιδόσης. Μία επένδυση περίπου έξι εκατ. ευρώ το προηγούμενο καλοκαίρι που δεν απέφερε όσα θα περίμεναν στον Ολυμπιακό, δεδομένου όμως ότι δεν έπαιζε στην κανονική του θέση.

Οι αριθμοί του είναι καλοί καθώς είχε δέκα γκολ και τέσσερις ασίστ σε 39 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και είχε βάλει το… χεράκι του σε σημαντικά παιχνίδι όπως κόντρα στον Παναθηναϊκό ή τη Φράιμπουργκ. Ωστόσο ο απολογισμός δεν έχει αφήσει θετικά δείγματα στους Πειραιώτες, την ίδια στιγμή που ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έχει συλλέξει το ενδιαφέρον από ομάδες της Ευρώπης.

οσφπ

Ραμόν: Ακόμα μία περίπτωση που ο προβληματισμός για την παραμονή του οφείλεται στις επιδόσεις και όχι στο θέμα του συμβολαίου. Ο Ραμόν έφτασε στον Ολυμπιακό τον περασμένο Γενάρη έναντι 1,5 εκατ. ευρώ από τη Φλαμένγκο ως μία επένδυση αλλά και ένα μπακ-απ του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο 22χρονος αμυντικός δεν πήρε πολλές ευκαιρίες καθώς είχε μόλις δέκα ματς και 417 λεπτά σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας μόλις μία ασίστ. Είναι μία περίπτωση που εφόσον δεν παραμείνει τη νέα σεζόν θα παραχωρηθεί δανεικός για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάτι οριστικό.

Σέρτζι Κανός: Και φτάνουμε στην υπόθεση του Ισπανού εξτρέμ που έχει παραχωρηθεί δανεικός από την Μπρέντφορντ μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι. Πρόκειται για μία μεταγραφή που βοήθησε αρκετά από τα πρώτα παιχνίδια του με τους Πειραιώτες ωστόσο ένας τραυματισμός τον άφησε για αρκετό διάστημα εκτός, με αποτέλεσμα να χάσει σημαντικά ματς με τον Ολυμπιακό.

Η ποιότητα αλλά και η προσφορά του είναι κάτι που άρεσε αρκετά στην ομάδα, κάτι που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνει ο ποδοσφαιριστής στο λιμάνι και τη νέα σεζόν ωστόσο πρώτα πρέπει να υπάρξουν διαπραγματεύσεις με τον αγγλικό σύλλογο για να τον κρατήσει. Ο παίκτης νιώθει καλά στην Ελλάδα, η ομάδα τον θέλει, οπότε όλα θα εξαρτηθούν από την έκβαση των διαπραγματεύσεων.



gazzeta.gr