Το ενδιαφέρον από τη Σαουδική Αραβία για τον Έλληνα μεσοεπιθετικό είναι υπαρκτό, ωστόσο το status του στον Ολυμπιακό είναι πιο δυνατό από ποτέ έχοντας επιστρέψει στην αρχηγία.

Ο Κώστας Φορτούνης σχεδόν κάθε χρόνο έχει ομάδες από το εξωτερικό που ενδιαφέρονται για εκείνον.

Αυτή τη φορά υπάρχει για αυτόν η προοπτική της Σαουδικής Αραβίας εδώ και μέρες. Οι σχετικές πληροφορίες άρχισαν να βγαίνουν πιο έντονα τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει σύλλογος που φέρεται διατεθειμένος να του προσφέρει συμβόλαιο με απολαβές που θα ξεπερνούν ακόμα και τα 2.5 εκατ. ευρώ ετησίως. Ο ίδιος σύλλογος όμως δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να καλύψει τις όποιες απαιτήσεις του Ολυμπιακού σε μία τέτοια περίπτωση. Οι πληροφορίες από τη Σαουδική Αραβία κάνουν λόγο για την Αλ Νασρ. Κατά άλλες πηγές στο κάδρο για τον παίκτη είναι και η Αλ Γουέχντα του Γιώργου Δώνη. Όπως και να έχει το ενδιαφέρον από τους Σαουδάραβες για τον ποιοτικότατο χαφ των Ερυθρόλευκων είναι υπαρκτό.

Όλα αυτά βέβαια σε ανεπίσημη βάση: χωρίς να βγαίνει δηλαδή επιβεβαίωση των εμπλεκόμενων πλευρών για επίσημη κρούση (στη Σαουδική Αραβία γινόταν λόγος για πρόταση αλλά όχι για κάτι επίσημο από την Αλ Νασρ). Ένας Ολυμπιακός που για κάθε παίκτη του έχει τη δική του προσέγγιση και ειδικά για ένα αγωνιστικό κεφάλαιο όπως είναι ο «Φόρτου».

Σε αυτή τη φάση ο Φορτούνης δεν είναι απλά βασικός παίκτης στον Ολυμπιακό αλλά είναι και ξανά αρχηγός του και φυσικά δεσμεύεται με συμβόλαιο. Είναι και εκείνος που έβαλε το πρώτο γκολ της χρονιάς στους Πειραιώτες. Έχει δηλαδή μία πολύ μεγάλη δυναμική μέσα στον Ολυμπιακό, μία ομάδα στην οποία αγωνίζεται τόσα χρόνια και είναι δεμένος μαζί της. Είναι βέβαια πιθανό με ένα καινούριο συμβόλαιο από μεριάς των Πειραιωτών (ένα νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό) για τον παίκτη να προέκυπτε ένας δεύτερος δρόμος για τον έμπειρο μεσοεπιθετικό. Υπάρχει πάντα και αυτή η προοπτική.

Και αυτό με δεδομένο πως την προηγούμενη φορά που υπήρξε ξανά η επιλογή του εξωτερικού ο 30χρονος πια Φορτούνης διάλεξε το νέο συμβόλαιο στον Ολυμπιακό. Όπως και να έχει ο Έλληνας διεθνής παραμένει μία πολύ σημαντική αγωνιστική σταθερά για τους Ερυθρόλευκους και μένει να φανεί η συνέχεια. Και μην ξεχνάμε είναι ο Φορτούνης των 295 αγώνων στην ομάδα με απολογισμό 84 γκολ και 87 ασίστ.



gazzeta.gr