Μετά και την αποχώρηση του Ντουέιν Μπέικον από το ρόστερ του Παναθηναϊκού, οι «πράσινοι» έμειναν με πέντε ξένους ενόψει των τελικών, εκ των οποίων μόλις ο ένας είναι πλέι μέικερ από τη στιγμή που έμεινε εκτός εξάδας ο Νέιτ Γουόλτερς. Και η εν λόγω αδυναμία φάνηκε και στη σειρά των ημιτελικών με το Περιστέρι καθώς ο Πάρις Λι προσπάθησε να «κουβαλήσει» μόνος του την οργάνωση έχοντας τη συμπαράσταση των Πονίτκα και Μποχωρίδη οι οποίοι ωστόσο δεν αγωνίζονται σε αυτήν την θέση.

Και στα ματς του Περιστερίου οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα από την πίεση των γηπεδούχων. Αν μη τι άλλο θεωρείται βέβαιο ότι ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να «χτυπήσει» σε αυτήν την αδυναμία του Παναθηναϊκού και να χαλάσει ολοκληρωτικά και την (δεδομένα) χαμηλή δημιουργία της ομάδας του Σερέλη.

Ο Αμερικανός έχει φέτος 11.5 πόντους και 4 ασίστ κατά μέσο όρο ανά 24 λεπτά στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ είχε άλλους 11.2 πόντους και 3.7 τελικές πάσες ανά 27 λεπτά στην Euroleague. Εύκολα καταλαβαίνει κάποιος ότι θα εξαρτηθούν πολλά για τον Παναθηναϊκό στους τελικούς από το παιχνίδι του Λι και πόσο σημαντικό είναι για τον Ολυμπιακό να τον βγάλει εκτός… κλίματος.

Βέβαια υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Έχει παρατηρηθεί στα προηγουμένα ντέρμπι, ασχέτως αποτελεσμάτων, ότι ο Παναθηναϊκός όσο προσπάθησε να «κυνηγήσει» παντού τον Γουόκαπ, άλλο τόσο του «χάλαγε» το μυαλό. Βέβαια το ρόστερ των «πρασίνων» είναι πολύ περιορισμένο και θα χρειαστούν παίκτες… ειδικών αποστολών για το overplay στον Αμερικανό γκαρντ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ο ημιτελικός του Κυπέλλου όπου είχε 0/8 εντός παιδιάς, κάτι που δεν έγινε στο ματς της Euroleague στο ΣΕΦ καθώς ο Γουόκαπ ήταν ο καταλύτης του Ολυμπιακού με 11 πόντους, 13 ασίστ και 7 ριμπάουντ.

gazzeta.gr