Τα στελέχη που ξεκίνησαν τον σχεδιασμό και αυτά που προέκυψαν στην πορεία

Καλά είναι όλα αυτά που γράφουμε για προπονητές και για αλλαγές – τέσσερις τον αριθμό μέσα σε μία χρονιά κάτι που βέβαια έχει γίνει ξανά στην ομάδα (δηλαδή 4 ή και 5 αλλαγές στον πάγκο) – όμως ο Ολυμπιακός βίωσε και μία σεζόν που είχε αρκετές διαφοροποιήσεις σε επίπεδο επιτελικών στελεχών. Φυσικά και έχει κάθε δικαίωμα να καμαρώνει για στελέχη όπως η Λίνα Σουλούκου που πήγε στη Ρόμα και ο Μοντέστο που έκλεισε στη Μόντσα υπάρχει όμως το αλλά…

Το αλλά πάει στο ότι άλλα στελέχη είχαν ξεκινήσει τα του σχεδιασμού και άλλα προέκυψαν στην πορεία και συνέχισαν για να κλείσει η σεζόν. Στις 10 Ιουνίου του 2022 έπεσαν επίσημα οι τίτλοι τέλους του Ολυμπιακού με τον Φρανσουά Μοντέστο και ενώ στελέχη όπως ο Γιάννης Βρέντζος είχαν ενεργοποιηθεί ξανά στην ΠΑΕ Ολυμπιακός (μήνες πριν βέβαια). Ο Μοντέστο εκτός από ένα εξαιρετικό στέλεχος ήταν και κομβικός άνθρωπος δίπλα στον Μαρτίνς (όπως σημαντικός επί της διαδικασίας αυτής ήταν και ο Καρεμπέ) αλλά και για τον σχεδιασμό της ομάδας. Επέλεξε – ενώ είχε βοηθήσει και στη Φόρεστ – να συνεχίσει τη θητεία του στη Μόντσα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο επιτελικός ρόλος του Μοντέστο πρακτικά δεν αναπληρώθηκε αμέσως (δεν ήταν φυσικά εύκολο να γίνει αυτό τόσο άμεσα) ωστόσο υπήρξε ένα νέο team (ένα νέο εσωτερικό οργανόγραμμα) που διαμορφώθηκε μετά την τοποθέτηση σε άλλον ρόλο για τον Ανιγκό. Λίγες μέρες μετά την αποχώρηση του Μοντέστο η Λίνα Σουλούκου, επίσης σημαντικό στέλεχος, θα αποχωρούσε από τη θέση της Γενικής Διευθύντριας. Στη θέση της ανέλαβε ως εκ των αντιπροέδρων ο Κώστας Καραπαπάς. Επρόκειτο για 2 στελέχη με σειρά ετών παρουσίας και προσφοράς στον Ολυμπιακό. Στις 19 Σεπτεμβρίου θα τελείωνε από τον Ολυμπιακό και ο Βασίλης Τοροσίδης που είχε ρόλο τεχνικού διευθυντή. Και ο βετεράνος μπακ είχε ρόλο για ένα σημαντικό διάστημα στην ομάδα.

Στις 21 Σεπτεμβρίου του 2022 ο Ολυμπιακός θα είχε άλλο επιτελικό επιτελείο με τους ήδη βέβαια υπάρχοντες στην ομάδα Κριστιάν Καρεμπέ, Ζοσέ Ανιγκό, τον κόουτς Μίτσελ πλέον αλλά και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο (τους οποίους πλαισίωναν φυσικά και οι Βρέντζος και Καραπαπάς). Ο Καρεμπέ θα ήταν ο αθλητικός διευθυντής, ο Ανιγκό ο τεχνικός και ο Αβραάμ Γενικός Αρχηγός.

Η δε παρουσία του Ανιγκό έδειχνε πως ο Ολυμπιακός θα συνέχιζε να κρατά δεσμούς με τον Μοντέστο (οι Μοντέστο και Ανιγκό είχαν και έχουν πολύ καλή σχέση) παρότι ο Κορσικανός έχει πάει στη Μόντσα. Ο Ανιγκό που είχε κομβικό ρόλο στις Ακαδημίες θα ήταν περισσότερο ως τεχνικός διευθυντής και με ρόλο για μεταγραφικά θέματα, ο Καρεμπέ ήταν ο αθλητικός διευθυντής και ενώ στον Ολυμπιακό είχε περάσει από άλλα πόστα και ο Αβραάμ ο Γενικός Αρχηγός, όπως αναφέραμε πιο πάνω, στην πρώτη εμπειρία του σε τέτοιο level μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση. Και οι τρεις τους συνεχίζουν και φέτος – και στην εποχή Κορδόν – στην ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ουσιαστικά λοιπόν ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά μετά από χρόνια είχε τρεις αποχωρήσεις στελεχών του αλλά και ορισμένα νέα πρόσωπα να αναδεικνύονται και να παίρνουν ρόλους αλλά και ευθύνες. Ο Ζοσέ Ανιγκό πάντως έκανε πολύ καλή δουλειά στις Ακαδημίες μαζί με τον συνεργάτη του, Τόμας Μπενεντέτ.

Ο ίδιος ο Ανιγκό σε συνέντευξή του στη Γαλλία μετά από ερώτηση για το εάν ασχολείται και με μεταγραφές είχε πει: «Το θέμα αυτό έχει έναν συγκεκριμένο και απλό χειρισμό. Ο προσανατολισμός σχετικά με τους παίκτες γίνεται μετά από συζήτηση του προπονητή, του προέδρου, του Κριστιάν Καρεμπέ, που είναι σαν σύμβουλος του προέδρου και έχει την άποψή του και του πρώην παίκτη, Αβραάμ Παπαδόπουλου. Όλοι μαζί έχουμε σχηματίσει μία ομάδα. Έχουμε διαφορετικούς ρόλους αλλά πάντα κοιτάζουμε το τι πρέπει να γίνει».



gazzeta.gr