Η νίκη που δεν ήρθε χωρίς απώλειες κόντρα στον Αστέρα, οι δέκα τραυματίες ενόψει της συνέχειας και το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής τους.

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε λίγο περισσότερο απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ (2-0) κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στην Λεωφόρο, όμως μπόρεσε να πάρει έστω κι έτσι μία πολύ σημαντική νίκη, που τον διατήρησε στην πρώτη θέση, έστω και σε ισοβαθμία, παρά τις αρκετές απουσίες που είχε.

Ωστόσο η νίκη αυτή δεν ήρθε χωρίς κόστος, αφού ο Φατίχ Τερίμ, που επέλεξε να κάνει μόλις δύο αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, μη έχοντας και πολλές επιλογές ένεκα της ύπαρξης ήδη εννέα απουσιών πριν το ματς με τους Αρκάδες, είδε τους Βέρμπιτς και Σπόραρ, που είχαν αντιμετωπίσει προβλήματα με κράμπες και στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Τετάρτη, να αποχωρούν με ενοχλήσεις στον δικέφαλο.

Ο πρώτος αποχώρησε στο 27ο λεπτό με τον Αϊτόρ να περνάει στην θέση του και να γίνεται στην συνέχεια ο μεγάλος πρωταγωνιστής σκοράροντας για το 1-0 και δίνοντας την ασίστ για το 2-0 του Γεντβάι και ο δεύτερος αντικαταστάθηκε στο 61ο λεπτό από τον Τσόκαϊ, μετά από μία ατομική προσπάθεια που έκανε αντεπίθεση του Παναθηναϊκού.

Κάπως έτσι εκεί που οι «πράσινοι» μετρούσαν μία σίγουρη επιστροφή ενόψει του αγώνα με τον Ατρόμητο, αυτή του Βιλένα, που εξέτισε την ποινή του, ήρθαν να προστεθούν ακόμη δύο ερωτηματικά στην μακροσκελή λίστα των απουσιών τους ανεβάζοντας το νούμερο σε διψήφιο πλέον (10) και περιμένοντας τα νέα για τους δύο Σλοβένους από τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθούν σήμερα για να φανεί το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν.

Κι αν με τον Ατρόμητο είναι απλά το πρώτο ματς των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος και όχι ένα νοκ άουτ παιχνίδι, την Κυριακή το «τριφύλλι» έχει το ντέρμπι με τον «συγκάτοικό» του στην κορυφή, ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ο οποίος έδειξε να μην κλωνίστηκε από την ήττα κόντρα στον Άρη, κερδίζοντας άνετα τόσο τον Πανσερραϊκό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου όσο και τον Βόλο για το πρωτάθλημα με 4-0 και 5-1 αντίστοιχα και μάλιστα εκτός έδρας.

Αυτή τη στιγμή τα ονόματα που βρίσκονται στο «απουσιολόγιο» του Παναθηναϊκού είναι εκείνα των ΠάλμερΜπράουν, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Τσέριν, Τζούρισιτς, Βέρμπιτς, Παλάσιος, Σπόραρ, Γερεμέγεφ, Ιωαννίδης.

Προφανώς οι πρώτοι δύο είναι γνωστό πως δεν πρόκειται να επιστρέψουν σύντομα, ωστόσο δεν παύουν να είναι απουσίες και του Ισλανδού αρκετά σημαντική. Από κει και πέρα, περιμένουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων των Βέρμπιτς και Σπόραρ προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματός τους, ώστε να μάθουμε πόσο και αν θα χρειαστεί να λείψουν από τις υποχρεώσεις της ομάδας.

Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος δεν προλαβαίνει κανένα από τα δύο παιχνίδια που έχουν οι «πράσινοι» την εβδομάδα αυτή, αφού δεν έχει προπονηθεί εδώ και τρεις εβδομάδες και βάζει… πλώρη μήπως προλάβει το δεύτερο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Κύπελλο

Τσέριν και Ιωαννίδης δουλεύουν για να δώσουν το «παρών» με το «αστέρι», ωστόσο δεν είναι σίγουρο πως θα τα καταφέρουν, θα είναι έτοιμοι όμως για το παιχνίδι της Τούμπας. Το δικό του αγώνα για το ματς στο Περιστέρι κάνει ο Γερεμέγεφ. Για τους Χουάνκαρ και Τζούρισιτς οι πιθανότητες να προλάβουν το παιχνίδι με τον Ατρόμητο είναι μοιρασμένες, θα παίξουν και οι δύο κόντρα στον ΠΑΟΚ, όπως δειχνουν τα πράγματα, ο δε Σέρβος είναι εκείνος που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να αγωνιστεί και ενάντια στην ομάδα του Περιστερίου.

Αναλυτικά τα ονόματα των δέκα παικτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού:

  • Μάγκνουσον: Ρήξη χιαστού (χωρίς συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα η επιστροφή του)
  • ΠάλμερΜπράουν: Οστικό οίδημα στην ποδοκνημική (χωρίς συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα η επιστροφή του)
  • Χουάνκαρ: Μυϊκός τραυματισμός (παλεύει για να προλάβει το ματς με τον Ατρόμητο)
  • Τσέριν: Πρόβλημα στον ορθό μηριαίο (παλεύει για να προλάβει το ματς με τον Ατρόμητο, «παρών» με ΠΑΟΚ)
  • Τζούρισιτς: Θλάση στον ορθό μηριαίο (επιστρέφει με Ατρόμητο)
  • Βέρμπιτς: Ενοχλήσεις στον δικέφαλο (περιμένουμε τις εξετάσεις του)
  • Παλάσιος: Θλάση στον υποκνημίδιο του αριστερού ποδιού (πάει για το δεύτερο παιχνίδι με τον Ατρόμητο)
  • Σπόραρ: Ενοχλήσεις στον δικέφαλο (περιμένουμε τις εξετάσεις του)
  • Γερεμέγεφ: Μυϊκός τραυματισμός (παλεύει για το ματς με τον Ατρόμητο, «παρών» με ΠΑΟΚ)
  • Ιωαννίδης: Μυϊκός τραυματισμός (παλεύει για Ατρόμητο, «παρών» με τον ΠΑΟΚ)

gazzeta.gr