Χωρίς ξεκάθαρο φαβορί έληξε η δεύτερη ημέρα του Rally Πορτογαλίας, με τις 8 ειδικές της ημέρας να επιφυλάσσουν σκληρή μάχη για τα πληρώματα.

Η Toyota έδειξε σήμερα να έχει αυτή ένα μικρό πλεονέκτημα, βλέποντας αρχικά τα τρία από τα τέσσερα Yaris GR της να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις της γενικής. Τα πράγματα, ωστόσο, δεν ήταν τόσο απλά όσο έδειχναν.

Μπορεί να βρισκόταν συνεχώς κοντά στην πρώτη θέση, ανεβαίνοντας και μάλιστα εκεί στην SS6, όμως ο Kalle Rovanpera καθετί άλλο παρά ικανοποιημένος ήταν.

“Δεν είμαστε καθόλου κοντά στο ιδανικό με το αυτοκίνητο”, σχολίασε ο Φινλανδός. “Δεν μπορώ να οδηγήσω καθαρά, έχω υποστροφή και τα πάντα κάνουν χειρότερα τα ελαστικά μας. Συνεχώς είναι αρκετά χάλια τα πράγματα”. Ο Rovenpera κλείνει την Παρασκευή πρώτος, 1 δευτερόλεπτο μακριά από τον 2ο, Ogier.

Ο Ogier εκμεταλλεύτηκε σε μεγάλο βαθμό την επίσης καλή θέση εκκίνησης που είχε σήμερα. Ουδέποτε έφτασε στην 1η θέση, ωστόσο ξέρει πως πρόκειται για παιχνίδι υπομονής ένα Rally.

Πολύ κοντά στον πρωταθλητή επίσης, βρέθηκε για όλη τη μέρα ο Takamoto Katsuta. Ο Ιάπωνας, που ανέβηκε ακόμα και πρώτος στη γενική μέσα στην Παρασκευή, απέχει αυτή τη στιγμή, με το τέλος της δράσης, μόλις 4,7 από τον Rovanpera και θέλει να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο και αύριο.

Όσο για τον Evans, τον διεκδικητή του τίτλου από την πλευρά της Toyota, η μέρα του μπορεί να ξεκίνησε αρκετά καλά, δεδομένου ότι ξεκινούσε 2ο. Ωστόσο στην SS7 ο Ουαλός αντιμετώπισε μια αρκετά ατυχή συνθήκη: αφενός, ο συνοδηγός του, Scott Martin, άφησε κατά λάθος το μπλοκ σημειώσεών του στην έξοδο της SS6, και διάβαζε (στο μέτρο του δυνατού) τις σημειώσεις μέσα από το κινητό του. Αφετέρου, στη μέση της διαδρομής, το ελαστικό βγήκε από τον εμπρός δεξιά τροχό. Συνολικά, οι αναποδιές αυτές στοίχισαν ένα λεπτό από τον οδηγό της Toyota.

Η Hyundai είδε τα 3 της αγωνιστικά στο 4-5-6 την Παρασκευή, αν και χθες είχε ξεκινήσει φαινομενικά ανώτερη. Ωστόσο, διατηρούν επαφή με την κορυφή, με τις διαφορές να μην έχουν ανοίξει. 5,4 είναι τα δευτερόλεπτα που χωρίζουν τον 4ο, Ott Tanak, από την κορυφή, ενώ λίγο πιο πίσω, στα 17,9 και 18,1, αντίστοιχα, βρίσκονται και οι Dani Sordo και Thierry Neuville.

Πρόκειται για μια ορθάνοιχτη μάχη από την 1η έως και την 6η θέση, που στις 9 αυριανές ειδικές σίγουρα αναμένεται να έχει και ανατροπές.

Στην ασφαλή 7η θέση, πάνω από ένα λεπτό μπροστά από τον Evans, βρίσκεται ο Adrien Fourmaux της M-Sport που δείχνει να ακολουθεί σταθερά την τακτική των προηγούμενων Rally: μετρημένο ρίσκο και προσδοκία για ατυχίες μπροστά του. 9ος είναι ο τελευταίος της Rally1 κατηγορίας, Gregoire Munster.

Συνέχεια, πλέον, αύριο, με την 3η ημέρα του Rally Πορτογαλίας να περιλαμβάνει πάνω από 140 αγωνιστικά χιλιόμετρα και να ξεκινά από τις 10:05 Ώρα Ελλάδος.

 

 

f1fan.gr