Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα την… μεταγραφική του αντεπίθεση, με τον Ντάντε Έξουμ να είναι ένας ακόμη παίκτης που βρίσκεται στο «πράσινο» στόχαστρο ενόψει της νέας σεζόν.

Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η επίπονη, όσο και άσχημη χρονιά για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, το ενδιαφέρον στρέφεται άμεσα στην «επόμενη ημέρα».

Ήδη ανακοινώθηκε ο Σάνι Μπετσίροβιτς ο οποίος έχει πιάσει εδώ και αρκετές εβδομάδες δουλειά, ενώ μέσα στα επόμενα 24ωρα θα ακολουθήσει και η επισημοποίηση της πρόσληψης του Εργκίν Αταμάν!

Έρχεται Αθήνα ο Αταμάν

Μάλιστα εντός της εβδομάδας, το πιθανότερο την Τρίτη (20/6) ο Τούρκος προπονητής θα βρεθεί στην Αθήνα προκειμένου να… σηκώσει μανίκια και να πιάσει άμεσα δουλειά για τον σχεδιασμό του ρόστερ. Ο Ντάντε Έξουμ αποτελεί έναν ακόμη παίκτη της Παρτίζαν που θέλει ο Παναθηναϊκός ενόψει της νέας σεζόν καθώς ο Αταμάν θεωρεί ότι μπορεί να «δέσει» στην περιφέρεια με τον Λούκα Βιλντόζα προσφέροντας διαφορετικά πράγματα στο παιχνίδι όπως αθλητικότητα, «έκρηξη», μέγεθος αλλά και άμυνα.

Ο Αργεντίνος από την άλλη θα πρέπει να θεωρείται παίκτης του Παναθηναϊκού ωστόσο τίποτε δεν πρόκειται να προχωρήσει εάν και εφόσον δεν ολοκληρωθούν οι τελικοί της Αδριατικής Λίγκας όπου διασταυρώνουν τα ξίφη τους πολλοί από τους παίκτες που θέλει το «τριφύλλι». Ο Αυστραλός αγωνίστηκε φέτος σε 38 ματς της Euroleague έχοντας κατά μέσο όρο 13.2 πόντους, 2.7 ασίστ και 2.3 ριμπάουντ σουτάροντας με 59% στα δίποντα, 39% στα τρίποντα και 86% στις βολές.

Πάντερ και Λεσόρ

"""

Εκτός του Έξουμ, ο οποίος «κοιτάζει» και τις ευκαιρίες που μπορεί να προκύψουν από το ΝΒΑ αν και θεωρέιται πιθανότερο να συνεχίσει στην Ευρώπη, μεγάλος στόχος των «πρασίνων» είναι -φυσικά- ο Κέβιν Πάντερ. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι ο υπ’ αριθμόν «1» υποψήφιος για τη θέση του βασικού σούτινγκ γκαρντ, με τον Παναθηναϊκό να ετοιμάζεται να προσφέρει συμβόλαιο μεγαλύτερο των δύο εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Ο Πάντερ είχε φέτος 16.1 πόντους, 2.5 ασίστ και 2.1 ριμπάουντ, σουτάροντας με 49% στα δίποντα, 44% στα τρίποντα και 92% στις βολές.

Από την Παρτίζαν φυσικά υπάρχει και ο Ματίας Λεσόρ ο οποίος αποτελεί τον υποψήφιο για τη θέση του σέντερ. Ο Γάλλος γνωρίζει για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και για τα χρήματα που φέρεται να του προσφέρει για τα επόμενα δύο χρόνια ενώ πάντα υπάρχει στα υπ’ όψιν και ο Μπράντον Ντέιβις στην περίπτωση που αποχωρήσει από την Αρμάνι Μιλάνο.

Από εκεί και πέρα είναι ζήτημα χρόνου οι ανακοινώσεις των Κώστα Αντετοκούνμπο και Δημήτρη Μωραΐτη, ενώ φυσικά παραμένει ανοικτό αλλά ταυτόχρονα και άμεση προτεραιότητα το θέμα της παραμονής ή όχι του Γιώργου Παπαγιάννη. Αναλόγως με την εξέλιξη της υπόθεσης θα κινηθεί σχετικά ο Παναθηναϊκός για την απόκτηση ενός ή δύο ακόμα ξένων σέντερ.



gazzeta.gr