O Κάρλος Αλκαράθ συνεχίζει την εξαιρετική του πορεία στο Λονδίνο με τον 20χρονο να επικρατεί και του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με 6-4, 6-4 μετά από μία ώρα και 34 λεπτά παίρνοντας την πρόκριση σε ημιτελική φάση σε grass season για 1η φορά στην καριέρα του, ενώ παράλληλα έγινε ο παίκτης με τις περισσότερους ημιτελικούς (8) τη φετινή σεζόν.

Με τη νίκη αυτή ο Αλκαράθ έφτασε τις 38 μέσα στο 2023 (38-4), αλλά και δύο νίκες πλέον μακριά από την επιστροφή του στο Νο1 του κόσμου που σημαίνει και Νο1 στο ταμπλό του προσεχές Wimbledon. 

Η ουσιαστική διαφορά μεταξύ των δύο παικτών ήταν τα break-points με τον Αλκαράθ να σβήνει τα 6/8 break-points του Βούλγαρου, την ίδια ώρα που ο Ισπανός εκμεταλλεύτηκε τις 4 από τις συνολικά 6 ευκαιρίες για break. 

Στο 1ο set ο Αλκαράθ χρειάστηκε ένα γρήγορο break (1-0), αλλά κι ένα δύσκολο hold, όπου έσβησε 3 break-points του Ντιμιτρόφ σε ένα game που κράτησε 12 λεπτά (4-2). Από εκεί και πέρα κράτησε εύκολα το service του φτάνοντας στο 1-0. 

Στο 2ο set ο Ντιμιτρόφ, που από τα μέσα του 1ου σέρβιρε εξαιρετικά, κατάφερε να κατακτήσει τα πρώτα 3 games σπάζοντας για 1η φορά το service του Αλκαράθ στο παιχνίδι, ωστόσο η αντίδραση του Ισπανού ήταν άμεση κερδίζοντας τα επόμενα 4 games (4-3). 

Στη συνέχεια ο Ντιμιτρόφ βρήκε νέο break ισοφαρίζοντας σε 4-4, αλλά ο Αλκαράθ πήρε τα τελευταία 2 games και μαζί και την πρόκριση στα ημιτελικά εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Σεμπάστιαν Κόρντα που νωρίτερα κέρδισε τον Κάμερον Νόρι με 6-4, 7-6(1).

Ημιτελικά – Σάββατο 24 Ιουνίου

  • Κάρλος Αλκαράθ (Ισπανία) – Σεμπάστιαν Κόρντα (ΗΠΑ)
  • Άλεξ ντε Μινόρ (Αυστραλία) – Χόλγκερ Ρούνε (Δανία)

CINCH CHAMPIONSHIPS SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-2h)




tennis24.gr