Η Σαπφώ Σακελλαρίδη αγωνίστηκε 3 φορές (δύο στα μονά, μια στα διπλά) σημειώνοντας το 3/3 εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά στα μονά και την παρουσία της στον τελικό των διπλών μαζί με την Ρουμάνα Οάνα Γκαβρίλα στο τουρνουά των 60.000 δολαρίων που διεξάγεται στη Ρώμη! 

Λόγω της κακοκαιρίας (ακόμα βρέχει εκεί), η Ελληνίδα τενίστρια υποχρεώθηκε να αγωνιστεί δύο φορές στα μονά παίζοντας στον 2ο γύρο και τα προημιτελικά, ενώ αμέσως μετά έπαιξε και στον ημιτελικών των διπλών σημειώνοντας μέσα σε λίγες ώρες ισάριθμες νίκες! 

Στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας η Σακελλαρίδη, η οποία στον 1ο γύρο είχε αποκλείσει την πρώην Νο10 του κόσμου, Κριστίνα Μλαντένοβιτς, αντιμετώπισε την προερχόμενη από τα προκριματικά Ιταλίδα Αουρόρα Ζαντεντέσκι επικρατώντας με 6-3, 6-3. 

Λίγο αργότερα η Ελληνίδα τενίστρια έπαιξε με την 30χρονη Βραζιλιάνα και πρώην Νο221 του κόσμου, Γκαμπριέλα Σε την οποία και κέρδισε με 6-3, 7-5 σε μία ώρα και 57 λεπτά σε ένα πραγματικά τρελό παιχνίδι στο οποίο η Σε είχε 7/19 break-points και η Σακελλαρίδη 11/21! 

Αμέσως μετά ακολούθησε ο δραματικός ημιτελικός στο διπλό με τις Σακελλαρίδη και Γκαβρίλα να σβήνουν match-point στο super tie-break(!) στη νίκη τους με 6-1, 3-6, 11-9 απέναντι στις Νο4 του ταμπλό Κριστίνα Ρόσκα (ΗΠΑ) και Άστρα Σάρμα (Αυστραλία). 

Στο super tie-break Σακελλαρίδη και Γκαβρίλα βρέθηκαν πίσω με 3-1 και 4-3, με τις δύο παίκτριες ωστόσο να ισοφαρίζουν σε 4-4. Από εκεί και πέρα τα δύο ζευγάρια πήγαιναν πόντο-πόντο με τις Ρόσκα και Σάρμα να φτάνουν σε match-point (9-8) μετά από το διπλό λάθος της Γκαβρίλα. 

Ωστόσο, δύο πανέμορφα βολέ της Ρουμάνας, αλλά και οι εκπληκτικές άμυνες της Σακελλαρίδη χάρισαν στα δύο κορίτσια τους επόμενους 3 πόντους και την πρόκριση στον τελικό, αλλά και την Σακελλαρίδη να κάνει το απίστευτο 3/3 μέσα σε λίγες ώρες και μάλιστα σε 60άρι τουρνουά. 

Στον ημιτελικό του μονού η Ελληνίδα τενίστρια θα αντιμετωπίσει την 17χρονη τενίστρια από την Κροατία και πρώην Νο161 του κόσμου τον περασμένο Μάρτιο, Πέτρα Μαρτσίνκο, ενώ στον τελικό του διπλού Σακελλαρίδη και Γκαβρίλα θα παίξουν απέναντι στις Νο1 του ταμπλό τις Ιταλίδες Αντζέλικα Μορταλέρι και Καμίλα Ροσατέλο. 

 


tennis24.gr