O Στέφανος Τσιτσιπάς επέστρεψε στην Grand Stand Arena για μόλις…4 λεπτά για να σφραγίσει την πρόκριση στον 3ο γύρο μια πρόκριση την οποία ουσιαστικά είχε “καθαρίσει” από το Σάββατο κόντρα στον Πορτογάλο και Νο88 του κόσμου Νούνο Μπόργκες, με τον Έλληνα τενίστα να επικρατεί με 6-3, 6-3. 

Ο περσινός φιναλίστ έφτασε τις 24 νίκες (24-7) τη φετινή σεζόν, αλλά και την 10η στη Ρώμη (10-5), ενώ αυτή ήταν η 12η κόντρα σε παίκτες εκτός Top-50 σε 13 αναμετρήσεις αυτή τη σεζόν. 

Ο Νο5 του κόσμου ήταν εξαιρετικός από τη θέση του service τελειώνοντας το ματς με 87% κερδισμένους πόντους στο πρώτο (27/31), παραχώρησε μόλις 7 πόντους στο δεύτερο (11/18), δεν αντιμετώπισε ούτε ένα break-point, ενώ ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε τις 3 από τις 6 ευκαιρίες για break. 

 

Ο 24χρονος Έλληνας πρωταθλητής, ξεκίνησε το…βροχερό Σάββατο ιδανικά το ματς καθώς πέτυχε break στο πρώτο service game του Μπόργκες στο ματς (2-0) και δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει το προβάδισμα έως το τέλος του εναρκτήριου σετ, παίρνοντας το προβάδισμα με 6-3.

Στο 2ο σετ, μετά από έναν εξαιρετικό πόντο, ο Τσιτσιπάς πέτυχε break στο 5ο game (3-2) και λίγο αργότερα η βροχή ανάγκασε τους δύο τενίστες να οδηγηθούν στα αποδυτήρια. Την Κυριακή οι δύο παίκτες επέστρεψαν με τον Τσιτσιπά έχει τις μπάλες στα χέρια στο servicer κάνοντας το 5-3, ενώ στη συνέχεια με ένα break ολοκλήρωσε την πρόκριση για την επόμενη φάση. 

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Λορέντζο Σονέγκο, ο οποίος με τη σειρά του κέρδισε το Σάββατο τον Γιοσιχίτο Νισιόκα με 7-5, 6-3. 

ROME MASTERS MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES | OPP (-1h)






tennis24.gr