Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα οι δυο συλληφθέντες 40 και 42 ετών για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία για το θάνατο 52χρονου ιδιοκτήτη γραφείου τελετών. ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Σε σοκ παραμένει η κοινωνία της Νεάπολης Θεσσαλονίκης μετά το βίαιο έγκλημα το πρωί του Σαββάτου.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 8 το πρωί. Ο 52χρονος είχε βγει έξω από το γραφείο του για να βάλει τροφή σε κάποια αδέσποτα που φρόντιζε στην γειτονιά. Τα δύο αδέρφια, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, φαίνεται να πλησίασαν και να κλότσησαν τα πιάτα ενώ ξεκίνησαν να χτυπούν και τα τζάμια του καταστήματος.

Ο Γιώργος Μιχαηλίδης,  γιος του θύματος δήλωσε: «Και σήμερα το πρωί να πούμε ξαφνικά βγήκε ο πατέρας μου από το γραφείο να ταΐσει κάτι γατάκια που είχαμε εκεί στην γειτονιά και βγήκαν αυτοί, τον βρήκαν εκεί εύκαιρο τον ορμήσανε. Τον χτυπήσαν τέλος πάντων έπεσε κάτω ο πατέρας μου και συνέχισαν να τον χτυπούν ανελέητα. Έπαθε πνευμονική εμβολή μας είπανε, που σημαίνει ότι έφαγε ξύλο και πήγε στα πνευμόνια υγρό».

Τα δυο αδέρφια μετά από λογομαχία με τον άντρα άρχισαν να τον χτυπούν με κλωτσιές και μπουνιές . Φαίνεται ότι τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει την μανία τους ούτε καν οι γείτονες που είχαν μαζευτεί στο σημείο για να τους χωρίσουν.

Ανάμεσα τους ήταν και η μητέρα των δυο δραστών. Όπως λέει ο γιος του θύματος στο MEGA αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένοι παρενοχλούσαν τον πατέρα του.

«Στο ίδιο του το μαγαζί απέξω ήταν εκεί πέρα δυο του ’80 γεννηθείς παιδιά ας τα πούμε , δεν ήθελαν το γραφείο τελετών που είχαμε, είχαμε νταηλίκια κόντρα, δηλαδή αυτοί ερχόντουσαν βάψανε την τζαμαρία μια μέρα ξέρω ΄γω την άλλη μέρα χαράξαν αυτοκίνητο μας… θα σε κάνουμε, θα σε ράνουμε, εμείς δεν δίναμε σημασία», είπε ο Γιώργος Μιχαηλίδης,  γιος του θύματος.

Ακούγοντας τις φωνές πολλοί κάτοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια ενώ μόλις αντιλήφθηκαν τον ξυλοδαρμό και είδαν τον 52χρονο πεσμένο στο πεζοδρόμιο κάλεσαν άμεσα το ασθενοφόρο. Στην μεταφορά του προς το νοσοκομείο εκείνος δεν άντεξε, υπέκυψε στα τραύματα του και κατέληξε.

Ο ένας από τους δύο δράστες παρέμεινε στο σημείο καθώς δεν είχε αντιληφθεί την σοβαρότητα των χτυπημάτων ενώ ο δεύτερος λίγη ώρα αργότερα παραδόθηκε μόνος του στην Γενική Αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

«Και οι τρεις όπως κατάλαβα δεν ήταν ήρεμοι επειδή και αυτός ο συγχωρεμένος έλεγε βρισιές και αυτοί από επάνω καταλαβαίνεται…ήταν ένα μπάχαλο», ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

Για το συμβάν σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ενώ στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση.



megatv.com