O Άντι Μάρεϊ πανηγύρισε έναν ακόμα τίτλο στο γρασίδι (σε τουρνουά Challenger), καθώς μετά από την κατάκτηση του τίτλου την περασμένη εβδομάδα στο Σούρμπιτον, κέρδισε κι αυτόν στο Νότιγχαμ επικρατώντας στον τελικό του Γάλλου Αρτούρ Καζό με 6-4, 6-4 φτάνοντας τις 10 συνεχόμενες νίκες έχοντας παραχωρήσει μόλις ένα set (Σούρμπιτον). 

Ο 36χρονος πρώην Νο1 του κόσμου, πηγαίνει με την καλύτερη ψυχολογία στο 500άρι τουρνουά του Cinch Championships στο Queen’s εκεί όπου στην πρεμιέρα του θα αντιμετωπίσει τον Αυστραλό Άλεξ ντε Μινόρ. 

Στον τελικό του Νότιγχαμ ο Μάρεϊ παραχώρησε μόλις 5 πόντους από το πρώτο service (24/29), ενώ παράλληλα ήταν άκρως αποτελεσματικός στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν για break τελειώνοντας την αναμέτρηση με 3/4 break-points.

Τα 2 από αυτά σημείωσε στο 1ο set όπου αρχικά πήρε προβάδισμα με 5-1 με τον Γάλλο να παίρνει πίσω μόνο το ένα από αυτά και παράλληλα με 2 hold να μειώνει σε 5-4, με τον Μάρεϊ να κλείνει λίγο αργότερα το set με 6-4.

Στο 2ο σκέλος του τελικού οι δύο φιναλίστ έδειξαν μεγάλη συνέπεια πίσω από το service τους, ωστόσο ο Μάρεϊ κατάφερε στο τέλος να σπάσει το service του Καζό και μάλιστα σε καθοριστικό σημείο (5-4) σφραγίζοντας στη συνέχεια τη νίκη, αλλά και τον τίτλο μετά από μια ώρα και 47 λεπτά. 

 






tennis24.gr