Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τα κατορθώματα των Αγκιμπού και Αλγκασίμ στο Μαρόκο!

Αντί προλόγου: Φαίνεται πως το πήρε απόφαση η Άδανα Ντεμίρσπορ και θα ενεργοποιήσει την υποχρεωτική οψιόν αγοράς του Ονιεκούρου, καθώς μπορεί ακόμη να μην το έχει κάνει επίσημα, αλλά πέραν των χθεσινοβραδινών πληροφοριών, το δήλωσε σήμερα το πρωί ο Τούρκος πρόεδρος. Αυτό σημαίνει για τον Ολυμπιακό 3,5 εκ. Ευρώ στο ταμείο και μία θέση ξένου κενή στο ρόστερ…

Η Γουϊνέα λοιπόν προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κόπα Άφρικα Κ23 που γίνεται αυτές τις ημέρες στο Μαρόκο, με την ισοπαλία (1-1) που έφερε χθες βράδυ με την Γκάνα.

Το αποτέλεσμα χαρακτηρίστηκε έκπληξη, υπό την έννοια ότι η Γκάνα παραδοσιακά είναι από τις μεγάλες δυνάμεις του ποδοσφαίρου της Αφρικής, σε αντίθεση με την αδύναμη Γουϊνέα, όμως η Γουϊνέα ήταν κατά κοινή ομολογία πολύ καλύτερη, άξιζε και να κερδίσει και πήρε τα συγχαρητήρια και των Γκανέζων.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές στην επιτυχία της Γουϊνέας, που στα δύο προηγούμενα παιχνίδια είχε κερδίσει 3-1 το Κονγκό κι είχε χάσει με πέναλτι στο 97’ από το Μαρόκο, ήταν οι δύο νεαροί άσοι του Ολυμπιακού, ο Αγκιμπού Καμαρά κι ο Αλγκασίμ Μπα.

Ο Αγκιμπού ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του, ενώ ο Αλγκασίμ μπήκε αλλαγή στο 57’ και βοήθησε πολύ με την είσοδο του να έρθει η ισοφάριση της Γουϊνέας μέσα σε λίγα λεπτά. Η απόφαση του προπονητή του να τον αφήσει αρχικά στον πάγκο προκάλεσε πολλά σχόλια, αλλά προφανώς έγινε μετά το πέναλτι που έχασε στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι, κάτι που ίσως του χάλασε κάπως την ψυχολογία. Δεν φάνηκε, πάντως, καθόλου στο χθεσινό παιχνίδι, αφού με το που μπήκε αμέσως ανακάτεψε την αντίπαλη άμυνα.

Μπορούμε στο σχετικό βιντεάκι να δούμε τον Αλγκασίμ να πανηγυρίζει την πρόκριση…χορεύοντας.

Η Γουϊνέα τώρα στα ημιτελικά στα διοργάνωσης θα παίξει κατά πάσα πιθανότητα με την Αίγυπτο διεκδικώντας μία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν του χρόνου στο Παρίσι. Το παιχνίδι θα γίνει την Τρίτη 4 του μήνα και στη συνέχεια οι τελικοί για την 1η και την 3η θέση το διήμερο 7 κι 8 του μήνα (Παρασκευή-Σάββατο).

Η εξέλιξη αυτή, βέβαια, λογικά θα σημάνει ότι οι δύο παίκτες δεν θα πάνε στην προετοιμασία του Ολυμπιακού στην Αυστρία, υπό την έννοια ότι ειδικά ο 20χρονος Αλγκασίμ έπαιζε με τον Ολυμπιακό Β στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής έως και τις 4 Ιουνίου και λογικά πρέπει να του δοθεί μία άδεια για να γεμίσει τις μπαταρίες του.

Ο 22χρονος Αγκιμπού είχε τελειώσει πολύ νωρίτερα τις υποχρεώσεις του με τον Ατρόμητο, από τα μέσα Μαίου, οπότε είχε χρόνο να ξεκουραστεί, αλλά αυτός πριν το Κόπα Άφρικα Κ23 είχε πάει κι είχε παίξει με την Εθνική Ανδρών της Γουϊνέας σε φιλικό εναντίον της Βραζιλίας.

Θα δούμε τι αποφάσεις θα πάρει ο Μαρτίνεθ για τα δύο αυτά παιδιά, που αν μη τι άλλο στη σημαντική αυτή διοργάνωση στο Μαρόκο δείχνουν ποιότητα και χαρακτήρα.

Άσχετο: Φιλικό με αγγλική ομάδα (Τσάμπιονσιπ) συζητάει ο Ολυμπιακός. Πιθανότερο είναι με τη Χαλ, αλλά δεν αποκλείεται κι η Νόριτς. Λογικά θα γίνει αποδεκτή κι η πρόταση της Ρέιντζερς για το μεγάλο φιλικό στην Γλασκώβη τέλη Ιουλίου η, αρχές Αυγούστου.

Η φωτογραφία της ημέρας. Άτυχος ο Μουζακίτης. Ο ούτε καν 17χρονος κεντρικός χαφ της πρωταθλήτριας Κ19 του Ολυμπιακού τραυματίστηκε όπως φαίνεται αρκετά σοβαρά τις προάλλες στον τελικό του πρωταθλήματος Κ17 (έπαιξε και στις δύο ομάδες!) κόντρα στον ΠΑΟΚ κι έγινε αλλαγή από τα πρώτα λεπτά, αλλά χάνει τώρα και την ευκαιρία να πάρει μέρος στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της πρώτης ομάδας. Ενώ είχε κληθεί, μαζί με τον Κωστούλα, δεν έχει μπορέσει να προπονηθεί ακόμη και αρκείται να κάνει θεραπεία, αφού δεν γίνεται αλλιώς.
τάκλιν





gazzeta.gr