Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ένας 16χρονος από συνομηλίκους του στο Μενίδι.

Με αφορμή  αυτό το ακραίο περιστατικό βίας, αλλά και την σημαντική έξαρση που παρατηρείται στον σχολικό εκφοβισμό μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» η Αγγελική Καβαλλιεράτου, οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια.

«Τα τελευταία χρόνια η αλήθεια είναι ότι βλέπουμε ότι αυτά τα φαινόμενα είναι ακόμη πιο έντονα και συχνά. Δουλεύοντας με νέους και εφήβους, βλέπω ότι οι νέοι έχουν πολύ θυμό. Και δυστυχώς επειδή η βία είναι στην ζωή τους από τις πολύ μικρές ηλικίες, έχουν μάθει ακόμα να διασκεδάζουν με αυτήν, είναι ένας λανθασμένος τρόπος εκτόνωσης της έντασης και του θυμού που έχουν».

Η οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια στην συνέχεια τόνισε την σημασία της παρουσίας των γονέων, «αρκεί οι γονείς να είναι εκεί και να ανιχνεύσουν τα σημάδια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενη η κα. Καβαλλιεράτου αν το διαδίκτυο μπορεί να πυροδοτεί τέτοιες καταστάσεις απάντησε: «Όταν τα παιδιά σε αυτές τις τρυφερές ηλικίες έχουν όλες αυτές τις επιρροές, σαφώς επηρεάζονται».

Η οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια τόνισε, καταλήγοντας ότι είναι αναγκαίο τα παιδιά να μιλούν και να έχουν επικοινωνία με τιν οικογένειές τους.

megatv.com