Το μωράκι βρήκε μαρτυρικό θάνατο. Στην ιατροδικαστική έκθεση, ως αιτία, αναφέρεται η συσσώρευση υγρών στον πνεύμονα που προκάλεσαν πνευμονικό οίδημα.

Εξηγείται ο τραγικός θάνατος του βρέφους με το «σύνδρομο του ξεχασμένου μωρού», που μάλιστα συμβαίνει πολύ συχνά στις ΗΠΑ;

Η Άννα Κανδαράκη, Κλινική Ψυχολόγος, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA, απάντησε στο ερώτημα και, χαρακτηρίζοντας την τραγωδία ανείπωτη, ξεκαθάρισε ότι «δεν είμαστε ούτε να κατηγορήσουμε, ούτε να δικαιολογήσουμε τους γονείς».

«Έχει σημασία να τονίσουμε ότι ο θάνατος του μωρού δεν συσχετίζεται με την αμέλεια και την αδιαφορία των γονιών, οι οποίοι αυτή τη στιγμή εχουν να σηκώσουν κάτι που είναι ασήκωτο».

«Ο πατέρας νιώθει δολοφόνος. Είπε κι όλας ότι καλυτερα να είχε φύγει ο ίδιος παρά το μωρό το», συμπλήρωσε.

Τι σημαίνει η λέξη σύνδρομο;

«Σημαίνει το σύνολο κλινικών συμπτωμάτων που συνυπάρχουν και βγαίνει μια διάγνωση. Λανθασμένα όμως το ταυτίζουμε με μια ψυχοπαθολογία. Δεν σημαίνει ότι επειδή υπάρχει ο όρος του ξεχασμένου παιδιού ότι ταυτίζεται με ψυχοπαθολογία και με ψυχιατρική διάγνωση», είπε η κα Κανδαράκη.

Και πρόσθεσε: «Το σύνδρομο του ξεχασμένου μωρού αναφέρεται στη δύναμη της συνήθειας. Το μυαλό μου είναι αφοσιωμένο στο τι έχω να κάνω αυτή τη στιγμή».

Μπορεί όμως κάποιος να ξεχάσει το παιδί του; «Ξεχνάμε τα σημαντικά. Αυτό που κάνει λιγότερο θόρυβο, το βρέφος που κοιμάται και δεν μας ακινητοποιεί μπαίνει στο τέλος της λίστας κι ας είναι το πιο πολύτιμο από όλα. Οι γονείς αυτοί κουβαλούν μια τραγωδία. Αυτή τη στιγμή ο πιο μεγάλος εχθρός τους ειναι ο ίδιος τους ο εαυτός», κατέληξε η ειδικός.megatv.com