Στα μέλη της εξεταστικής επιτροπής έφτασε η δικογραφία της εισαγγελίας εφετών Λάρισας για την τραγωδία των Τεμπών.

Αριθμεί 1.089 σελίδες και περιλαμβάνει μηνυτήριες αναφορές, εκθέσεις εξέτασης μαρτύρων, πορίσματα εκθέσεων πραγματογνωμοσυνών και το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το δυστύχημα.

Οι βουλευτές της Επιτροπής δεν θα λάβουν αντίγραφα προκειμένου να διασφαλιστεί η μυστικότητα της ποινικής διαδικασίας που βρίσκεται στο στάδιο της κυρίας ανάκρισης ωστόσο, θα έχουν τη δυνατότητα καθημερινά να επισκέπτονται το Γραφείο του ειδικού γραμματέα της Βουλής ώστε να αντλήσουν στοιχεία για τη σύνταξη των πορισμάτων.

Το «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» παρουσίασε τι περιέχει η δικογραφία. Συγκεκριμένα, περιέχει παραδοχές για λάθη του σταθμάρχη Λάρισας καθώς τουλάχιστον 10 εργαζόμενοι λένε ξεκάθαρα πως φταίει. Μάλιστα, υπάρχουν καταθέσεις για πού κάνουν λόγο για «εγκληματικές ενέργειες».

Επίσης, υπάρχει έντονος προβληματισμός για πρώην διευθύνοντα σύμβουλό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και καταγγελίες για υποστελέχωση και διάλυση των σιδηροδρόμων.

Στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» μίλησε ο Βασίλης Ζησίματος, δικηγόρος της οικογένειας του μηχανοδηγού.

«Η δικογραφία δεν είναι μόνο 1000 σελίδες αλλά πολύ παραπάνω. Ο μηχανοδηγός ενήργησε σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας. Αυτό επιβεβαιώνεται από έγγραφα του ΟΣΕ αλλά και μαρτυρίες. Δεν γνωρίζω εάν όλα αυτά που αποδεικνύουν την ορθή μηχανοδήγηση εμπεριέχονται στη δικογραφία που έφτασε στη Βουλή. Το λέω αυτό με γνώμονα την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που μόνο Εξεταστική δεν ήταν, πολύ φοβάμαι πως δεν έχουν φτάσει όλα τα στοιχεία.  Ο μηχανοδηγός είχε ζητήσει την επανάληψη του τηλεγραφήματος. Κατάλαβε ότι πάει λάθος και ζήτησε επιβεβαίωση. Σαν ηχητικό δεν υπάρχει στη δικογραφία. Εμείς ζητήσαμε από τον ανακριτή να ελεγχθεί η ορθότητα των ηχητικών. Λίγες ημέρες μετά διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, κατέθεσε πως κάποιες συνομιλίες έχουν διαγραφεί. Εγώ είμαι βέβαιος πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη αλλά θα πρέπει για κάποιες ευθύνες και οι Έλληνες βουλευτές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».



megatv.com