Σοκαρισμένη είναι η Νεάπολη Θεσσαλονίκης από την δολοφονία του 52χρονου ιδιοκτήτη γραφείου τελετών το πρωί του Σαββάτου.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν τα δύο αδέλφια αρμενικής καταγωγής 40 και 42 ετών που κατηγορούνται για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του. Ο εισαγγελέας τους άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ οι ίδιοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο το πρωί.

«Μακάρι, μακάρι να κάτσουνε μέσα όσο περισσότερο γίνεται. Μπορούν για όλη τους την ζωή;», δήλωσε ο γιος του θύματος.

Αφορμή φαίνεται να στάθηκε η συνήθεια του 52χρονου να βγάζει έξω από το γραφείο του νερό και τροφή για τις γάτες, κάτι το οποίο δεν άρεσε στους 2 δράστες γιατί δεν ήθελαν να μαζεύονται αδέσποτα.

Συγκλονίζει η περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα που ήταν μπροστά στον θανάσιμο ξυλοδαρμό.

«Δίνει μια μπουνιά ο ένας, ο άλλος ήταν από εδώ μεριά τρέχει ο άλλος και αρχίσαν και οι δυο μπαμ μπουμ μπαμ στο κεφάλι. Πρέπει να τον χτύπησαν εκεί στο μάρμαρο το κεφάλι του», ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Απλός θεατής του άγριου ξυλοδαρμού η μητέρας τους.

«Της λέω δεν βλέπεις τα παιδιά σου τι κάνουν; Τους έμασε τους πήγε από εδώ μεριά και φύγανε! Εγώ φώναζα φέρτε την αστυνομία τον σκότωσαν τον άνθρωπο!», συνέχισε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Ο συνήγορος των δύο αδερφών, υπογραμμίζει πως οι δύο κατηγορούμενοι δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν τον 52χρονο.

«Επαναλαμβάνω ότι η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι έγινε μία συμπλοκή ένα καυγάς όπου χρησιμοποιήθηκε μία ελαφρά θα έλεγα σωματική βία σε ένα διάστημα 1-3 λεπτών και μετά το συμβάν αυτό ο θανών στεκόταν όρθιος στο κατάστημα του και συνομιλούσε στο τηλέφωνο», υπογράμμισε ο δικηγόρος των κατηγορουμένων, Παρασκευάς Σπυράτος.

Μάρτυρες ωστόσο αναφέρουν ότι μετά τον άγριο ξυλοδαρμό το θύμα με δυσκολία μπορούσε να αναπνεύσει και να σταθεί στα πόδια του.

Οι περιγραφές ανθρώπων που βρέθηκαν στο σημείο, σοκάρουν.

«Σηκώθηκε πήγε πήρε ένα πανί με οξυγόνο το έβαζε στο πρόσωπο του δεν μπορούσε να πάρει ανάσα. Ήρθε η ανιψιά του του λέει «θείο πως είσαι;». ‘Ηρθε το ασθενοφόρο τον πήρε πάει ο άνθρωπος!», ανέφεραν.

«Τζάμπα και κουτουρού δηλαδή και αυτοί δεν θα θέλαν να τον σκοτώσουν τσακωθήκανε και κάτι έπαθε ο άνθρωπος. Βγήκε ένας από εδώ και τους χώρισε», πρόσθεσαν.

Η συμπεριφορά των δραστών, σύμφωνα με μαρτυρίες, δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Ούτε ήταν και η πρώτη φορά που έρχονταν σε αντιπαράθεση με το θύμα.

Στο σημείο της δολοφονίας που βρίσκεται το γραφείο τελετών που διατηρούσε το θύμα, οι κάτοικοι της περιοχής έχουν αφήσει λουλούδια, ενώ ένα σημείωμα στην πρόσοψη αναφέρει «Σε φάγανε αλήτες».

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον 52χρονο που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου

Σήμερα συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο σήμερα στον 52χρονο ιδιοκτήτη γραφείων τελετών που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από δυο Αρμένιους στη Θεσσαλονίκη.

Στη γειτονία χαρακτηρίζουν τους δύο δράστες ως «νταήδες» ενώ οι ίδιοι αρνούνται πως ήθελαν να σκοτώσουν τον 52χρονο άνδρα αλλά αναφέρουν πως μπορεί να πέθανε από παθολογικά αίτια.

Από ώρα σε ώρα όλα θα απαντηθούν καθώς θα ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση



megatv.com