Η νεαρή φοιτήτρια παρασύρθηκε από το όχημα που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Ο οδηγός αφού την χτύπησε, έκανε όπισθεν και ξαναχτύπησε το τραυματισμένο κορμί της άτυχης κοπέλας πριν τραπεί σε φυγή.

Ο 27χρονος παραπέμπεται σε δίκη κατηγορούμενος για επικίνδυνη οδήγηση που επέφερε θάνατο, εγκατάλειψη θύματος τροχαίου ατυχήματος και οδήγηση χωρίς άδεια.

Αν και το βούλευμα είναι καταπέλτης για τον 27χρονο οδηγό, την ίδια ώρα απαλάσσει την 20χρονη συνοδηγό, γεγονός που εξοργίζει τη μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας.

«Αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι ο οδηγός ήταν αυτό που ανέπτυξε ταχύτητα και οδηγούσε και χτύπησε το παιδί, σε όλα τα υπόλοιπα ήταν συνεργός. Κι ο συνεργός στο έγκλημα είναι εγκληματίας. Δεν απαλλάσσεται», δήλωσε η μητέρα της Έμμας.

Έτρεχε με «φτιαγμένο» αυτοκίνητο

Όπως περιγράφεται στο βούλευμα, ο 27χρονος δεν ήταν ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, το οποίο από την τεχνική πραγματογνωμοσύνη προέκυψε ότι ήταν τεχνικά ανασφαλές και επικίνδυνο, καθώς είχε υποστεί μετατροπές ώστε να πολλαπλασιαστεί η ιπποδύναμή του.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

BETSHOP - NOVIBET - PAMESTOIXIMA

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κατηγορούμενος οδηγός φέρεται να ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα η οποία έφτανε τα 104 χλμ/ώρα, με επιτρεπόμενο όριο τα 50 χλμ/ώρα.

«Το πόρισμα δείχνει αυτό που όλοι ξέραμε εξ αρχής. Το αμάξι ήταν «φτιαγμένο», φαινόταν, ακουγόταν. Δεν περίμενα το πόρισμα να μας το πει. Το ότι έτρεχε με ταχύτητα ήταν δεδομένο, δεν ήταν κάτι που δεν περιμέναμε», είπε η μητέρα της 21χρονης.

«Δικαίωση μόνο τα ισόβια»

Μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA και τη Μαρία Γουγουτσά, η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας ζήτησε την καταδίκη του οδηγού, αλλά και της 20χρονης κοπέλας που ήταν μαζί του.

«Δικαίωση θα υπάρξει μόνο όταν αυτός καταδικαστεί ισόβια και εκτίσει ισόβια. Οτιδήποτε άλλο είναι πολύ λίγο. Δικαίωση θα είναι όταν μαζί του καταδικαστεί και η συνεργός του και συνοδηγός».

Η άτυχη φοιτήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής νοσηλεύτηκε πέντε μέρες στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, όπου τελικά άφησε την τελευταία της πνοή. Επιδεικνύοντας μεγαλείο ψυχής και παρά το βαθύ τους πένθος, οι γονείς προέβησαν σε δωρεά των οργάνων της, δίνοντας το παράδειγμα και σε άλλους ανθρώπους που έσπευσαν να γίνουν δωρητές οργάνων σώματος.

megatv.com