Τις προηγούμενες μέρες, δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από δάγκωμα οχιάς, ενώ μόλις χθες η εθελόντρια Ελευθερία Βεκίλογλου κλήθηκε σε σπίτι στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης για να μαζέψει ακόμη μία οχιά.

«Έχουμε αρκετές οχιές, μην ξεχνάτε ότι έχουμε και το δάσος εδώ γύρω από την πόλη μας και μεταφέρονται τα ζώα τυχαία μέσα στην πόλη».

Η οικογένεια εντόπισε έντρομη μια κουλουριασμένη οχιά στην αυλή της και έδρασε όπως πρέπει σε αυτές τις περιπτώσεις. Απομακρύνθηκε άμεσα από το ερπετό και κάλεσε την πυροσβεστική, η οποία ειδοποίησε την Ομάδα Διάσωσης και Υπεράσπισης Ζώων.

«Αν δούμε ένα φίδι, γενικότερα πρέπει να κρατήσουμε την απόστασή μας, την οπτική επαφή ώστε να ξέρουμε πού πήγε και να καλέσουμε κάποιον ειδικό».

Γάτα κυκλοφορούσε με φίδι στο στόμα

Μέσα σε σπίτι της Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης, μία οικόσιτη γάτα εντόπισε ένα φίδι, ονόματι τυφλίνος, και περιφερόταν με αυτό στο στόμα της. Ευτυχώς πρόκειται για ένα άκακο ερπετό, που απομακρύνθηκε με ασφάλεια και αφέθηκε ελεύθερο στη φύση.

«Το επικίνδυνο περιορίζεται μόνο στην οικογένεια της οχιάς. Αν πούμε ότι στα 27 είδη που έχουμε ερπετών στην Ελλάδα, μόνο ένα είναι η οχιά, θα πω ότι δεν είναι επικίνδυνα».

Τις τελευταίες μέρες, η πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 5 κλήσεις για απεγκλωβισμό φιδιού μέσα από σπίτια, με τους ειδικούς να προειδοποιούν τους πολίτες να μένουν ψύχραιμοι.

«Αυτήν την εποχή ξυπνάνε τα ζώα από τη χειμέρια νάρκη, βγαίνουν αποπροσανατολισμένα, προσπαθούν να βρουν μέρος να κρυφτούν ή να ψάχνουν τροφή».

Πέραν της οχιάς, έχει εντοπιστεί ένα νερόφιδο και ένας λαφιάτης μέσα στον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης, που επέστρεψαν στο φυσικό τους περιβάλλον μετά από την παρέμβαση εθελοντών.

megatv.com