Ο Κάρλος Αλκαράθ κράτησε ζωντανές τις ελπίδες του για επιστροφή στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, κερδίζοντας πολύ δύσκολα τον Άρθουρ Ρίντερκνες, στο ντεμπούτο του στο Cinch Championships του Λονδίνου την Τρίτη.

Ο 20χρονος Ισπανός, μετά την ήττα από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα ημιτελικά του Γαλλικού Όπεν και τον τραυματισμό που αποκόμισε σε εκείνο το ματς, επέστρεψε γρήγορα στη δράση όμως έδειξε να δυσκολεύεται πολύ να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του γρασιδιού.

“Ήταν πολύ δύσκολο για μένα στην αρχή να προσαρμόσω το τένις μου στο γρασίδι. Είναι δύσκολο για μένα αλλά μου αρέσει πολύ το χορτάρι και να παίζω στο Queens. Ήταν ένα τουρνουά που πραγματικά ήθελα πολύ να παίξω. Έπαιξα καλά για το πρώτο μου ματς στο χόρτο” είπε ο Αλκαράθ αμέσως μετά.

Ο χαρισματικός τενίστας έχει την ευκαιρία να “κλέψει” από τον Νόβακ Τζόκοβιτς το Νο1 της ATP Rankings αυτή την εβδομάδα, αρκεί να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου στο Queen’s Club.

ATP Live Rankings

 Player  Live Points  Max Points
 1) Novak Djokovic  7,595  –
 2) Carlos Alcaraz  7,220  7,675
 3) Daniil Medvedev  5,845  6,300
 4) Casper Ruud  4,960  –
 5) Stefanos Tsitsipas  4,670  5,125

 

Από τη στιγμή που δεν έχει να υπερασπιστεί και πόντους στο Wimbledon, ο Αλκαράθ θέλει να μείνει όσο το δυνατόν πιο κοντά στον Σέρβο που καλείται να υπερασπιστεί τους 2000 βαθμούς που κατέκτησε πέρυσι στο χορτάρινο Grand Slam.

“Δεν έχω παίξει σε κανένα άλλο τουρνουά στο χόρτο πλην του Wimbledon και ήθελα πολύ να παίξω εδώ. Έχω δει το τουρνουά από την τηλεόραση και πάντα πίστευα ότι είναι ένα υπέροχο μέρος. Απολαμβάνω κάθε δευτερόλεπτο εδώ. Το κοινό ήταν απίστευτο και το court εξαιρετικό” πρόσθεσε ο Αλκαράθ.

Στον 2ο γύρο ο Αλκαράθ θα αντιμετωπίσει τον Τσέχο Γίρι Λεχέτσκα ο οποίος με τη σειρά του επικράτησε του Ισπανού Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα με 7-6(4), 6-3. 

CINCH CHAMPIONSHIPS SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-2h)




tennis24.gr