Ο Άντι Μάρεϊ επικράτησε στον τελικό του ATP Challenger τουρνουά στο Εξ-Αν Πορβάνς στη Γαλλία, του Αμερικανού και Νο1 του ταμπλό Τόμι Πολ, με 2-6, 6-1, 6-2 μετά από μια ώρα και 56 λεπτά κατακτώντας τον πρώτο του τίτλο μετά το European Open στην Αμβέρσα τον Οκτώβριο του 2019, αλλά και τον πρώτο σε Challenger τουρνουά μετά από εκείνον στο Μπιχάμπτον το 2005. 

Στην πορεία του για τον τίτλο ο Μάρεϊ κέρδισε κατά σειρά τους Γάλλους Γκαέλ Μονφίς με 6-3, 6-2, Λοράν Λοκολί με 6-4, 5-7, 6-3, Λούκα βαν Ας με 6-2, 7-6(6), ενώ στα ημιτελικά κέρδισε και τον lucky loser Χάρολντ Μαγιό με 7-5, 6-1. 

“Οι τελευταίοι 18 μήνες ήταν οι πιο δύσκολοι για το παιχνίδι μου. Αλλά η ομάδα μου ήταν εκεί να με στηρίξει και να δουλέψει μαζί μου για να προσπαθήσω να γίνω ακόμα καλύτερος.”, δήλωσε κατά τη διάρκεια της απονομής ο Μάρεϊ.

Φυσικά ο τίτλος αυτός έφερε και βαθμούς στον Μάρεϊ, ο οποίος από την ερχόμενη Δευτέρα θα βρεθεί στο Νο42 του κόσμου στην υψηλότερη θέση στην κατάταξη από τον Μάιο του 2018. Σε περίπτωση που κάνει ένα καλό τουρνουά στη Ρώμη θα μπορούσε να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τη θέση του ενόψει και Roland Garros, αλλά και για το Wimbledon που θα ακολουθήσει.






tennis24.gr