Οι Ακαδημίες, η Premier League 2, οι προσεγγίσεις των ομάδων και το περιεχόμενο των συζητήσεων

Υπάρχουν και πρωταθλήματα με μεγάλη ζήτηση που μπορεί να… ξενίζουν σε ορισμένους όπως η Premier League 2. Η Σουόνσι για παράδειγμα σε τέτοιες συναντήσεις στέλνει τους υπευθύνους των Ακαδημιών της καθώς τα νέα της ταλέντα έχουν ζήτηση. Οι εκπρόσωποι των ομάδων στις συζητήσεις τους φτάνουν στο να συγκρίνουν ακόμα και δεδομένα των ρόστερ τους αλλά και τα μπάτζετ τους.

Ο εκρόσωπος της Αμιάν μιλώντας στον Athletic επισήμανε: «Ποτέ δεν στέλνουμε αίτημα για συνάντηση (εννοεί στα συνέδρια). Οι ομάδες ξέρουν πως η Αμιάν είναι ένα club που πουλάει. Δεν ζητάμε μη ρεαλιστικά πράγματα οπότε θέλουμε να δούμε ποιες ομάδες θέλουν πραγματικά τους παίκτες μας και έρχονται σε εμάς». Οι γερμανικές και αγγλικές ομάδες κατά καιρούς ασκούν πάντως μεγάλο πρέσινγκ στην Αμιάν για παίκτες της.

Οι ομάδες βέβαια πληρώνουν τη συνδρομή τους στο TransfeRoom. Είναι ένα ποσό τον χρόνο από 10.000 έως και 60.000, ανάλογα με το τι θέλουν. Εάν θέλουν VIP πρόσβαση τότε το κόστος ανεβαίνει. Μέσω του TransferRoom έχουν γίνει μεταγραφές αρκετών εκατομμυρίων. Τον Γενάρη υπήρξαν τουλάχιστον τρία deals της τάξεως των 10 εκατ. και πάνω.

Και βέβαια οι πληροφορίες που διοχετεύονται σε τέτοιες συζητήσεις είναι… άπειρες και αφορούν μέχρι και μετρήσεις / εργομετρικά και… ενδεκάδες αγώνων Ακαδημιών. Το TransferRoom έχει τραβήξει και το μεγάλο ενδιαφέρον των ομάδων του MLS, όπως και Ευρωπαίων για παίκτες από την αμερικανική Λίγκα.

Από παραδείγματα συζητήσεων; Ένα σωρό. Από έναν agent που θέλει να κλείνει δικαιώματα νεαρών ταλέντων πριν φτάσουν στο peak τους από την Ανατολική Ευρώπη μέχρι μία ειλικρινέστατη συζήτηση ενός μάνατζερ με ολλανδική ομάδα. «Σε τέσσερις από τις θέσεις που ζητάτε δεν έχω παίκτες για εσάς. Και για τη θέση του μεσοεπιθετικού ο παίκτης που έχω δεν είναι έτοιμος για τέτοιο βήμα.

Δεν θέλω να σας πω ότι έχουμε παίκτη στο προφίλ που θέλετε και μετά να σας πω δεν έχουμε. Δεν θέλω ποτέ μία ομάδα να γυρίσει και να μου πει ‘α ναι είναι αυτός που μας πρότεινε έναν παίκτη που δεν κάνει», τονίζει ο agent και η ομάδα από την Ολλανδία μέσω του εκπροσώπου της τον ευχαριστεί για την ειλικρίνειά του.

Υπάρχουν και διαδικτυακές συνεδρίες για τις ομάδες που τις ζητούν και τις θέλουν ενώ θα προστεθεί και ένα τρίτο συνέδριο μέσα στον χρόνο για τη Λατινική Αμερική. Υπάρχουν ομάδες που έχουν ταξιδέψει από πολύ μακριά όμως σε ένα συνέδριο μπορούν να κάνουν ακόμα και 25 συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο με ομάδες ή agents. Συναντήσεις που μπορεί να ήθελαν ένα διάστημα 3 εβδομάδων για να τα καταφέρουν.

gazzeta.gr