Την «κατοστάρα» με τη φανέλα της Ομόνοιας έφτασε ο Χάμπος Χαραλάμπους, ένας ποδοσφαιριστής με όλο το μέλλον μπροστά του, που αγαπάει το «τριφύλλι».

«100 συμμετοχές με τη φανέλα της Ομόνοιας συμπλήρωσε στο προχθεσινό παιχνίδι με τον Οθέλλο ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους! Ο Χαράλαμπος εντάχθηκε στην Ακαδημία του συλλόγου σε ηλικία 14 ετών. Δεν άργησε να ξεχωρίσει και το 2018 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα.

Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του σε ηλικία 16 ετών σε αγώνα με τον Απόλλωνα για τα playoffs τη σεζόν 2018-19 και έκτοτε πέτυχε 3 γκολ και έδωσε 2 ασίστ, στις 100 συμμετοχές του, με πιο έντονη στιγμή το εύστοχο πέναλτι στον τελικό με τον Εθνικό Άχνας, που χάρισε το 15ο Kύπελλο στην ιστορία της Ομόνοιας.

Ο Χαράλαμπος αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα προς μίμηση που με πίστη, αφοσίωση και εργατικότητα καθιερώθηκε σε νεαρή ηλικία στην πρώτη ομάδα και έχει όλα τα φόντα για μία σπουδαία καριέρα.

Διατηρεί συμβόλαιο με την Ομόνοια μέχρι τον Μάιο του 2026»

Αυτά περιελάμβανε η ανακοίνωση της Ομόνοιας, τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου. Και ο Χάμπος… ακόμα τρέχει. Μαζί με τον “Κούσου”, που τον σέβεται απεριόριστα, αναγνωρίζει την προσφορά του ως πραγματικός αρχηγός ,ο 21άχρονος διεθνής άσος. Και οι δύο τους με τα συνεχόμενα 90άλεπτα, έχουν εξελίχθεί σε ένα εξαιρετικό δίδυμο, στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής, με τεράστια προσφορά στην ομάδα. Και δεν θα είναι υπερβολικό, να πούμε οτι η 11άδα αρχίζει από το Φαμπιάνο και αυτούς τους δύο. Το σημερινό μας κείμενο κάνει “focus” στον Χαράλαμπο Χραλάμπους, από την Αραδίππου. Τον “Χάμπο” της Ομόνοιας, ο οποίος λατρεύει την ομάδα, έχοντας … βγει από τα σπλάχνα της, και η ίδια τον αγαπά πολύ, τον εκτιμά και τον πιστεύει και ο κόσμος επίσης, έχει ξεχωριστό δέσιμο μαζί του.

«Περήφανος και ευλογημένος για τις 100 συμμετοχές , θέλω να τις κάνω… 200!!», είχε δηλώσει στην κάμερα της Ομόνοιας, με τη σεμνότητα που τον διακρίνει, απότοκο της άρτιας οικογενειακής ανατροφής του. Στήριγμα μεγάλο για το Χάμπο όλοι τους, νιώθουν μεγάλη περηφάνια για τα τεράστια άλματα του παιδιού τους, χαίρονται τη κάθε στιγμή, αλλά παραμένουν ταπεινοί, όπως άλλωστε και ο ίδιος. Σπουδαίο συστατικό επιτυχίας, στον αθλητισμό.

Ο παικταράς Χάμπος, βασικότατο στέλεχος της Ομόνοιας, αλλά και της Εθνικής ομάδας, έχει λαμπρό και ευοίωνο μέλλον μπροστά του, την υγειά του να έχει το παλλικάρι. Και συνεχίζοντας έτσι, θα καταστεί το Νο1 ηγέτης, πέρνωντας την σκυτάλη από τον “αρχηγό” και φίλο του, Γιάννη Κούσουλο. Πριν ανοίξει τα φτερά του… για άλλες πολιτείες. Διαθέτει όλο το πακέτο ενός μοντέρνου χαφ, ιδιαιτέρως προικισμένου. Με αμέτρητα τρεξίματα, πολλά καντάρια μπάλα, με θράσος, τσαμπουκά, ποδοσφαιρικό IQ υψηλό, με τον Ρομάν Μπεζούς, επίσης “δάσκαλο”, όντας ο ιθύνων νους, με τους δυο τους επίσης να συνεργάζονται άψογα. Εξίσου καλός και στο μεσοαμυντικό κομμάτι, αλλά και στο δημιουργικό.

Με καθοριστικά γκολ, στις μεγάλες επιτυχίες των τελευταίων χρόνων της Ομόνοιας, σε κύπελλο και Ευρώπη, με αποκορυφωμα το buzzer στον προπέρσινο τελικό κυπέλλου με τον Εθνικό ‘Αχνας, τρέχοντας σφαίρα στην κατάμεστη βόρεια, για να γίνει ένα με το κόσμο, από τα highlights ασφαλώς της μέχρι τώρα εξαίρετης πορείας του στο “τριφύλλι”. Με μεγάλες θυσίες, αμέτρητες ώρες σκληρής δουλειάς, με πίστη, αφοσίωση και εργατικότητα, καθιερώθηκε σε νεαρή ηλικία στην πρώτη ομάδα και έχει όλα τα φόντα για μία σπουδαία καριέρα. Και μαζί με τους Σεμέδο και Μπεζούς, ξεκάθαρα συγκαταλάγεται στην 3άδα τω φετινών MVP των “πρασίνων” μέχρι στιγμής, αποτελώντας και οι 3εις τους, βασικότατα γρανάζια, που όλοι εύχονται, ότι και με το υπόλοιπο σύνολο, θα οδηγήσουν το “τριφύλλι” και φέτος στην κατάκτηση τροπαίου.

Ο “μικρός” μεγάλωσε… Στα 21 του, το wonderkid της Ομόνοιας, νιώθει περηφάνια που είναι μέλος της Ομόνοιας, δικαίως ονειρεύεται το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, με μετεγγραφή σε ένα πιο προηγμένο από το δικό μας πρωτάθλημα, αλλά με τη μπάλα… κάτω και με ταπεινότητα. Το κατάλληλο timing είναι το παν στο να πετύχεις το οτιδήποτε στη ζωή και στον αθλητισμό. Προς το παρόν το μυαλό του Χάμπου είναι στο ντέρμπι της Δευτέρας με την Ανόρθωση, στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. “ Γιατί όχι και στην 1η θέση και ασφαλώς το κύπελλο”, είχε δηλώσει μετά το ντέρμπι με τον ‘Αρη.

“ Μικρέ” keep going και τα καλύτερα έπονται. Προέχει να συνεχίσεις στα ίδια στάνταρ για να βοηθήσεις την ομάδα σου, να υλοποιήσει τους στόχους της.

ΑΓ





gazzeta.gr