Ο ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει την Κυριακή (3/3) την Πάφο, τη μοναδική ομάδα της πρώτης εξάδας που νίκησε δις στην κανονική διάρκεια, και σίγουρα το αποτέλεσμα μετράει πολύ περισσότερο από την καλή εμφάνιση.

Απέναντι στη μοναδική ομάδα του πρώτου ομίλου που κατάφερε να κερδίσει και εντός και εκτός έδρας με το ίδιο σκορ (1-0), τίθεται αντιμέτωπος ο ΑΠΟΕΛ. Το απόγευμα της Κυριακής (17:00 / Cablenet1), μετρά δυνάμεις με την Πάφο, έχοντας ως αποκλειστικό στόχο να… τριτώσει το καλό ώστε να διατηρήσει ή να αυξήσει τη διαφορά από τις ομάδες που τον ακολουθούν στη βαθμολογία.

Το γεγονός πως έκανε φέτος το 2 στα 2 απέναντι την επικείμενη αντίπαλο και γενικότερα, στα τελευταία 6 παιχνίδια δεν ηττήθηκε ποτέ από την Πάφο (εντός και εκτός έδρας), δεν λέει και πολλά πράγματα για τον Σα Πίντο. Ούτε και το γεγονός πως σε 26 αγώνες με την παφιακή ομάδα, ο ΑΠΟΕΛ έφτασε στο ζητούμενο στα μισά εξ αυτών. Ο Πορτογάλος προπονητής «προσπερνά» οτιδήποτε πηγάζει από τους αριθμούς, μεταφέρει τις κατάλληλες εντολές στους παίκτες και προσδοκεί ότι αυτές θα βρουν εφαρμογή στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ.

Στο σημείο που βρίσκεται το πρωτάθλημα, το αποτέλεσμα μετράει πιο πολύ από την καλή εμφάνιση. Ο ΑΠΟΕΛ, κυνηγά τη νίκη. Αυτή τον ενδιαφέρει. Γενικώς, έχει αγωνιστικό επίπεδο που πηγαίνει λίγο πάνω ή λίγο κάτω. Σημαντικό είναι να διατηρήσει ως εκ τούτου σε καλό σημείο τη στάθμη της απόδοσής του, παραμένοντας στην κορυφή. Δεν έχει σημασία εάν ο κόσμος είναι ευχαριστημένος από την εμφάνιση, σημασία για τον Σα Πίντο έχει το αποτέλεσμα. «Αν δεν παίξεις καλά, δεν θα κερδίσεις, όμως και για να χάσεις πρέπει ο αντίπαλος να παίξει καλύτερα από εσένα», λέει στους συνεργάτες του.

Η αλήθεια είναι πως από την αρχή του πρωταθλήματος δεν υπάρχει αντίπαλος που έπαιξε καλύτερα από τον ΑΠΟΕΛ στις δύο μεταξύ τους συναντήσεις. Η ομάδα της Λευκωσίας είναι στην πρώτη θέση, διατηρώντας την καλύτερη επίθεση (μαζί με τον Αρη) και την καλύτερη άμυνα. Και σε αυτό τον δρόμο καλείται να παραμείνει ώστε να φτάσει στην πηγή και να ξεδιψάσει.



gazzeta.gr