Άλεξ ντε Μινόρ και Κάσπερ Ρουντ θα μονομαχήσουν για τον τίτλο στο Abierto Mexicano του Ακαπούλκο, μετά τις νίκες που σημείωσαν στα ημιτελικά του Σαββάτου κόντρα σε Τζακ Ντρέιπερ και Χόλγκερ Ρούνε αντίστοιχα.

Πρώτος το εισιτήριο για τον τελικό, εξασφάλισε ο υπερασπιστής του τίτλου, Άλεξ Ντε Μινόρ ο οποίος βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 6-3, 2-6, 4-0 κόντρα στον Ντρέιπερ, όταν είδε τον αντίπαλό του να εγκαταλείπει τη μάχη λόγω τραυματισμού.

Έτσι, ο 25χρονος Αυστραλός προκρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό της ATP 500 διοργάνωσης και με νίκη επί του Ρουντ, θα εξασφαλίσει την 10η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, αφήνοντας εκτός 10αδας τον Στέφανο Τσιτσιπά.

 

Σπουδαία μάχη έδωσαν στο δεύτερο ημιτελικό οι Κάσπερ Ρουντ και Χόλγκερ Ρούνε, με τον φορμαρισμένο Νορβηγό να πετυχαίνει άλλη μια σπουδαία νίκη, μετά από αυτή κόντρα στον Σέλτον στα προημιτελικά.

Το Νο11 του κόσμου και Νο6 του ταμπλό, επέστρεψε από σετ κάτω και δύο φορές από break κάτω στο καθοριστικό σετ για να κερδίσει με 3-6, 6-3, 6-4 τον 20χρονο Δανό, σφραγίζοντας τον μεγάλο τελικό με τον Άλεξ ντε Μινόρ.

Ο Ρούνε έδειχνε να έχει περισσότερα όπλα στο 3ο σετ της αναμέτρησης, όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το διπλό προβάδισμα με 3-1 και 4-2 games με τον πιο φρέσκο Ρουντ να κατακτά τα τέσσερα τελευταία games του ημιτελικού, φτάνοντας στην ολική ανατροπή μετά από 2 ώρες και 25 λεπτά αγώνα.

Αυτός θα είναι ο 20ος τελικός καριέρας για τον 25χρονο Νορβηγό ο οποίος θα διεκδικήσει τον 11ο τίτλο του (10-9) ενώ ο Ντε Μινόρ θα παίξει στον 16ο τελικό του, έχοντας ρεκόρ 7-8.

 

 

MEXICAN OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | SCHEDULE (-8h)

 





tennis24.gr