Κόκκινο χτύπησε η αυτοπεποίθηση του Στέφανου Τσιτσιπά μετά την θριαμβευτική εβδομάδα στο Μόντε Κάρλο όπου πανηγύρισε τον τρίτο του τίτλο στο Masters του Μονακό.

Ο Έλληνας άσος, πραγματοποίησε μια εξαιρετική εβδομάδα στο Πριγκιπάτο και με τρεις συνεχόμενες Top10 νίκες (Ζβέρεφ, Σίνερ, Ρουντ), μετά από πολύ καιρό, στέφθηκε πρωταθλητής στο πρώτο χωμάτινο Masters της σεζόν.

Το πιο σημαντικό στοιχείο σε αυτή την επιτυχία ήταν η σταθερότητα στο υψηλό επίπεδο που υπέδειξε ο Τσιτσιπάς σε κάθε του ματς στο Monte Carlo Country Club, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο του αγώνα.

Ο 25χρονος Αθηναίος, στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη με 6-1, 6-4 επί του Κάσπερ Ρουντ στον τελικό, στάθηκε στη σπουδαία επικράτηση επί του κορυφαίου τενίστα, φέτος, στον κόσμο Γιάνικ Σίνερ, στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

“Είχα έναν αντίπαλο στα ημιτελικά που είναι παγκοσμίου κλάσης αυτή τη στιγμή και αρνείται να χάσει από οποιονδήποτε. Βρίσκεται σε εκπληκτική φόρμα. Η νίκη επί του Σίνερ, ήταν ένα σημάδι ότι το τένις μου προοδεύει και είμαι ικανός να κερδίσω αυτούς τους παίκτες. Ήταν ένα δείγμα σταθερότητας και ότι είμαι ικανός για σπουδαία πράγματα. Απλά, πρέπει να συνεχίσω να βελτιώνομαι.

Είδα μερικά πράγματα σήμερα στα οποία νιώθω ότι μπορώ να βελτιωθώ. Συνήθως λέω ότι ίσως μετά από ήττες, αλλά ακόμα και μετά από νίκες υπάρχουν πολλά να διδαχθούμε. Αυτό που μπορώ να πάρω από αυτό είναι ότι υπάρχουν μερικά κομμάτια που μπορώ να προσθέσω στο παιχνίδι μου που μπορούν να με βοηθήσουν ακόμα καλύτερα” είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 

Συνεχίζοντας την αναφορά του στη νίκη επί του Σίνερ, ο Στέφανος πρόσθεσε: “Είναι πολύ καλύτερος παίκτης φέτος απ’ότι ήταν. Με ώθησε στα όρια και χρειάστηκε να φτάσω σε ένα επίπεδο σωματικά που είχα πολύ καιρό να νιώσω. Ήταν λεπτομέρειες που έπαιξαν ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Πιστεύω ότι είναι ένα από τα φαβορί σε όλα τα μεγάλα τουρνουά της χωμάτινης περιόδου”

Τέλος, ο Έλληνας πρωταθλητής επεσήμανε πόσο σημαντική εβδομάδα ήταν για τον ίδιο αυτή στο Μόντε Κάρλο, μετά από ένα πολύ μέτριο ξεκίνημα στη φετινή χρονιά.

“Χρειαζόμουν πολύ μια εβδομάδα σαν αυτή, ειδικά μετά τους δύσκολους μήνες που πέρασα το τελευταίο εξάμηνο του 2023 μέχρι τώρα. Δεν ήταν οι καλύτερες στιγμές όσον αφορά το που θα ήθελα να είμαι, οπότε η επιστροφή εδώ και η κατάκτηση του τίτλου είναι κάτι που σίγουρα δεν στόχευα και ήρθε φυσικά. Το να κερδίσω αυτό το τουρνουά τρεις φορές είναι κάτι που δεν θα φανταζόμουν ποτέ. Ακόμα και όταν το πήρα την πρώτη φορά, προφανώς νόμιζα ότι ήταν υπέροχο συναίσθημα και αυτό το μέρος είναι ξεχωριστό για μένα”.

 

 

MONTE CARLO MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW

 





tennis24.gr