Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται ήδη στη Βαρκελώνη, όπου την Τρίτη κάνει πρεμιέρα στο διπλό μαζί με τον Ολλανδό Ρόμπιν Χάασε, με τον Έλληνα τενίστα να προέρχεται από το θρίαμβο στο Μόντε Κάρλο και την κατάκτηση του 3ου τίτλου του μέσα σε 4 χρόνια. 

Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει το γεγονός ότι παρά τους τίτλους στο Μονακό και την όποια κόπωση υπάρχει μετά από πολλά και έντονα παιχνίδια και μάλιστα στο πρώτο χωμάτινο τουρνουά της χρονιά, ο Τσιτσιπάς συνεχίζει ακάθεκτος και στο τουρνουά της Βαρκελώνης. 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τόσο το 2021, όσο και το 2022, μετά τους τίτλους στο Μόντε Κάρλο, ο Τσιτσιπάς έφτασε σε τελικό και προημιτελικό, χάνοντας από τους δύο Ισπανούς, Ράφα Ναδάλ και Κάρλος Αλκαράθ. 

Το 2021, ο Έλληνας τενίστας πάει στη Βαρκελώνη μετά από τον παρθενικό του τίτλο σε ATP Masters 1000 στο Μονακό και κερδίζει κατά σειρά τους: Μούναρ, ντε Μινόρ, Αλιασίμ και Σίνερ για να λυγίσει στον επικό τελικό κόντρα στον Ράφα Ναδάλ που κρίθηκε στα 3 sets. 

Το 2022, ο Τσιτσιπάς πάει στο Barcelona Open και πάλι ως πρωταθλητής του Μόντε Κάρλο, κερδίζει τους Ιβάσκα και Ντιμιτρόφ για να ηττηθεί στα προημιτελικά από τον Αλκαράθ στα 3 sets. 

Ωστόσο, πέρα από τις πολύ καλές παρουσίες του Τσιτσιπά μετά από τους τίτλους στο Μονακό, η Βαρκελώνη είναι ένα ιδιαίτερο τουρνουά για τον Νο7 του κόσμου. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι εκεί έκανε τον πρώτο τελικό της καριέρας του το 2018, κόντρα στον Ράφα Ναδάλ, ενώ σε 5 παρουσίες μετράει 3 τελικούς. 

Ο τελευταίος ήταν την περσινή σεζόν, όπου μετά από τις νίκες κόντρα σε Κατσίν, Σαποβάλοφ, ντε Μινόρ και Μουζέτι έφτασε μια ανάσα από τον τίτλο γνωρίζοντας την ήττα από τον κάτοχο Κάρλος Αλκαράθ. 

Ο Τστισιπάς θα κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη κόντρα στον Αυστριακό Σεμπάστιαν Όφνερ. 



tennis24.gr