Στο Σινσινάτι βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος έδωσε και την πρώτη του συνέντευξη στο Tennis TV, μία μέρα πριν το φετινό ντεμπούτο του 2ο κατά σειρά ATP Masters 1000 πριν το US Open, αναφερόμενος κυρίως στη σχέση και στη συνεργασία του με τον Μαρκ Φιλιππούση.

Μίλησε και για τις εμφανίσεις του σε Los Cabos και Τορόντο, συγκρίνοντας κατά πολύ τις δύο εβδομάδες, ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις αναφορικά με το πως γιόρτασε τα 25α γενέθλιά του, αλλά και για το πόσο θα ήθελε να πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός Masters, πέρα από αυτό του Μόντε Κάρλο.

“Ο Μαρκ είναι σαν δεύτερος πατέρας μου. Δεν έχουμε περάσει πολλά χρόνια μαζί, αλλά τον νιώθω ήδη έτσι. Δεν είναι εκεί μόνο για να μου δίνει συμβουλές, είναι ένα πρότυπο για μένα και κάποιος που μπορεί να αναπαράγει το έργο του πατέρα μου.

Είναι πιστός και αυθεντικός στις προσεγγίσεις του, και αυτό είναι που μου αρέσει σε εκείνον. Είμαστε σε θέση να επικοινωνούμε μέσα σε δυσκολίες και αποτυχίες και να τις ξεπερνάμε, και φυσικά να επιστρέφουμε δυνατότεροι. Τέτοιους ανθρώπους θέλω να έχω στη ζωή μου”.

Αναφορικά με το Los Cabos και το Τορόντο , είπε: “Οι συνθήκες στο Los Cabos με το Τορόντο ήταν πολύ διαφορετικές. Είναι κάτι που μπορεί να μην καταλαβαίνει ο κόσμος, αλλά όταν μένεις αρκετές μέρες σε ένα μέρος τότε το μυαλό σου αρχίζει να προσαρμόζεται και κάποιες φορές αυτό το κάνει δύσκολο να πας και να παίξεις στο επόμενο τουρνουά.

Χρειάζεται χρόνος, υπέφερα και από το τζετ λαγκ τις τελευταίες μέρες, ήταν και κάποιες νύχτες που δεν κοιμήθηκα, και αυτό κατέστησε ακόμα πιο δύσκολη την ετοιμότητά μου. Ελπίζω να συνηθίσω καλύτερα στις συνθήκες εδώ και να παίξω καλά, όπως στο Los Cabos, όπου ένιωσα πολύ καλά το τένις μου”.

Σχετικά με το πως γιόρτασε τα 25α γενέθλιά του, είπε: “Είναι απλά άλλη μια μέρα για μένα, που είμαι ζωντανός και προσπαθώ να καταλάβω που βρίσκομαι και τι κάνω. Όταν ήμουν μικρός δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι τα γενέθλιά μου θα συνδεόντουσαν με την εβδομάδα του Σινσινάτι, αλλά τώρα είναι κάτι που έχω αγκαλιάσει, είναι κάτι που συμβαίνει κάθε χρόνο και έχει αρχίσει να μ’ αρέσει πολύ αυτό το μέρος.

Νιώθω μεγαλύτερος (είπε χαριτολογώντας), νιώθω πιο σοφός και πιο ευτυχισμένος απ’ ότι μερικά χρόνια πριν. Είμαι εδώ και κάνω αυτό που αγαπώ. Το να ταξιδεύω στο Tour είναι πια το σπίτι μου, και έχω εναρμονιστεί πλήρως μ’ αυτό”.

Σχετικά με την κατάκτηση ενός Masters εκτός του Μόντε Κάρλο, απάντησε: “Είναι μια εκκρεμότητα ο Masters τίτλος (εκτός του Μόντε Κάρλο). Πέρσι έφτασα πολύ κοντά στο να τον κερδίσω. Ελπίζω πως με τη σωστή κατεύθυνση θα μπορέσω να φύγω για τη Νέα Υόρκη με το τρόπαιο”.






tennis24.gr