O Νόβακ Τζόκοβιτς εξήγησε τον τρόπο με τον οποίον οι αποδοκιμασίες του κοινού τον ηρεμούν και τον κάνουν να συγκεντρώνεται καλύτερα στο παιχνίδι. Συγκεκριμένα ο Σέρβος και Νο1 του κόσμου αναφέρθηκε στην καθοριστική στιγμή του 7ου game στο 1ο set, όπου ο Μουζέτι ήταν μπροστά με break (4-3) και 40/0 στο service του, δείχνονας ότι ειναι σε θέση να το κατακτήσει. 

Ωστόσο, μια διαφωνία του Τζόκοβιτς με τον διαιτητή για μια αμφισβητούμενη μπάλα στη γραμμή αρκούσε για να ξεσηκώσει το γαλλικό κοινό το οποίο άρχισε να αποδοκιμάζει τον Σέρβο. Αυτό (όπως έχει συμβεί πολλές φορές και στο παρελθόν) είχε τα αντίθετα αποτελέσματα για τον Τζόκοβιτς, ο οποίος έφτασε στο break σε εκείνο το σημείο, ισοφαρίζοντας σε 4-4 και στη συνέχεια κατέκτησε το set με 7-5. 

“Προσπαθώ να μετατρέψω όλη αυτή την ενέργεια του κόσμου σε κάτι που είναι εποικοδομητικό για μένα.”, είπε ο Τζόκοβιτς όταν ρωτήθηκε στο πως διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις. “Δεν ψάχνω για προβλήματα με το κοινό. Απλά, λέω μέσα μου άρχισε να με αποδοκιμάζεις και θα παίξω καλύτερα.”

“Δεν είναι κάποιο είδους νοοτροπίας που έχω. Αλλά αν ο κόσμος αρχίσει να αντιδρά με έναν συγκεκριμένο τρόπο που δεν νομίζω ότι μου αξίζει, τότε ναι θεωρώ ότι είναι δίκαιο να αντιδράσω. Έχω μεγαλώσει με αυτόν τον τρόπο, όταν κάποιος σου συμπεριφέρεται έτσι πρέπει να αντιδράσεις.”

“Φυσικά ο Μουζέτι ήταν ο καλύτερος παίκτης μέσα στο γήπεδο και κυριαρχούσε. Μετά υποθέτω ότι όλο αυτό ήρθε την κατάλληλη στιγμή για μένα. Είναι από αυτά τα πράγματα που με κάποιον τρόπο με χαλαρώνουν. Από εκεί και πέρα άρχισα να έχω ένα μικρό χαμόγελο και μετά λίγο και η διεύθυνση της…συμφωνικής και τελικά πέτυχε.”

Επόμενος αντίπαλος για τον Τζόκοβιτς είναι ο Άλεξ ντε Μινόρ τον οποίον θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή στα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο. 





tennis24.gr