Λίγες στιγμές αφού κατέκτησε τον 23ο τίτλο Grand Slam της καριέρας του, αφήνοντας πίσω τους Ρότζερ Φέντερερ, Ράφαελ Ναδάλ στην κούρσα Major τίτλων, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έπλεξε το εγκώμιο των άλλων δύο Θρύλων του αθλήματος και παραδέχθηκε ότι έχουν συμβάλει στην εξέλιξή του ως παίκτη.

Ο 36χρονος Σέρβος ξεχείλιζε από υπερηφάνεια, μετά τη νίκη επί του Κάσπερ Ρουντ με 3-0 στον τελικό του Roland Garros την Κυριακή, έχοντας πάντα στο πλευρό του την οικογένειά του: τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά.

“Ήξερα ότι πηγαίνοντας στον αγώνα ειδικά σήμερα, ότι είχα την ευκαιρία να γράψω ιστορία. Αλλά προσπάθησα να εστιάσω την προσοχή και τις σκέψεις μου στην προετοιμασία για αυτόν τον αγώνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να κερδίσω όπως κάθε άλλο ματς. Η ομάδα μου έχει δημιουργήσει μια προστατευτική φούσκα γύρω μου. Κάναμε, νομίζω, εξαιρετική δουλειά με το να μείνουμε στην παρούσα στιγμή και να αποδώσουμε όσο καλά θέλαμε. Όταν είδα το forehand του να φεύγει άουτ, ένιωσα μια τεράστια ανακούφιση και με κυρίευσαν υπέροχα συναισθήματα. Είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ περήφανος για αυτό” είπε ο Τζόκοβιτς στην τελευταία συνέντευξη Τύπου από τις εγκαταστάσεις του Roland Garros.

 

Στη συνέχεια, ο Νόλε μίλησε για τους δύο βασικούς του ανταγωνιστές όλα αυτά τα χρόνια στο tour, Φέντερερ και Ναδάλ οι οποίο έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην καριέρα του και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του.

“Πάντα συνέκρινα τον εαυτό μου με αυτούς τους δύο, γιατί ήταν οι δύο μεγαλύτεροι αντίπαλοι που είχα ποτέ στην καριέρα μου. Το έχω ξαναπεί πολλές φορές ότι με έχουν καθορίσει πραγματικά ως παίκτη και όλες οι επιτυχίες που έχω, συνέβαλαν σε αυτό, κατά κάποιο τρόπο, λόγω της αντιζηλίας και των αγώνων που είχαμε.

“Αμέτρητες ώρες σκέψης και ανάλυσης και τι χρειάζεται για να τους κερδίσω στα μεγαλύτερα τουρνουά,  για εμένα και την ομάδα μου. Ήταν απλώς αυτοί οι δύο τύποι που απασχολούσαν πολύ το μυαλό μου τα τελευταία 15 χρόνια. Με επαγγελματική έννοια. Είναι εκπληκτικό να γνωρίζεις ότι έχω περισσότερους τίτλους από τους δύο σε Majors τουρνουά” είπε χαρακτηριστικά.

Πέρα από την κατάκτηση του ιστορικού 23ου Grand Slam της καριέρας του, ο Τζόκοβιτς από τη Δευτέρα θα συνεχίσει την επέκταση ενός ακόμα σπουδαίου ρεκόρ, διανύοντας την 338η εβδομάδα του στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, αντικαθιστώντας και πάλι τον Αλκαράθ στην κορυφή της ATP Rankings.

“Όταν μιλάμε για ιστορία, οι άνθρωποι μιλούν κυρίως για τα Grand Slam που κέρδισαν ή για τις εβδομάδες στο Νο1 της κατάταξης. Κατάφερα να σπάσω τα ρεκόρ και στα δύο αυτά στατιστικά στοιχεία, κάτι που είναι εκπληκτικό.

Δεν θέλω να πω ότι είμαι ο σπουδαιότερος, γιατί νιώθω, το έχω ξαναπεί, είναι ασέβεια προς όλους τους μεγάλους πρωταθλητές σε διαφορετικές εποχές του αθλήματός μας που παιζόταν με εντελώς διαφορετικό τρόπο από αυτόν που παίζεται σήμερα. Νιώθω ότι κάθε μεγάλος πρωταθλητής της δικής του γενιάς άφησε ένα τεράστιο σημάδι, μια κληρονομιά και μας άνοιξε το δρόμο για να μπορέσουμε να παίξουμε αυτό το άθλημα”.

Ο Τζόκοβιτς δεν δείχνει διατεθειμένος να σταματήσεις και δήλωσε διψασμένος για νέες μεγάλες επιτυχίες, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του και το ημερολογιακό Grand Slam, αφού έχει θριαμβεύσει στα δύο πρώτα Major της χρονιάς.

“Το ταξίδι δεν έχει τελειώσει ακόμα. Αισθάνομαι ότι αν κερδίζω Slams, γιατί να σκεφτώ να τελειώσω την καριέρα που έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και 20 χρόνια. Νιώθω ακόμα κίνητρο. Εξακολουθώ να αισθάνομαι έμπνευση για να παίξω το καλύτερο τένις σε αυτά τα τουρνουά περισσότερο… Ανυπομονώ ήδη για το Wimbledon” τόνισε.

 

 

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW

 




tennis24.gr